Sari la conținut

Medic: Consumul de apă dimineața poate crește riscul unei BOLI

Consumul de apă
Sursa foto: doctorulzilei.ro
post cu apa

Consumul necorespunzător de apă dimineața crește riscul acestei boli, poate avea consecințe negative pentru organism.

Asta este ceea ce susține doctorul endocrinolog rus Zukhra Pavlova.

Cum este corect să bei apă dimineața?

„Băutul apei dimineața trebuie făcut în mod corespunzător atunci când persoana este încă în pat. Mulți oameni știu că dimineața, după ce se trezesc după o noapte de somn, este util să bea un pahar de apă„, spune Dr. Pavlova.

Ea adaugă că a bea apă în mod incorect în acest moment al zilei este o greșeală care îngroașă sângele. Potrivit medicului, ar trebui să beți apă imediat după ce vă treziți dimineața, fără să vă ridicați din pat.

Dr. Pavlova spune că seara, înainte de a merge la culcare, ar trebui să puneți un termos cu apă fierbinte lângă pat. Până când vă veți trezi dimineața, lichidul se va fi răcit la aproximativ 40 de grade – această băutură caldă este optimă pentru a fi luată pe stomacul gol după somn.

Medicul a explicat că, dacă mai întâi vă dați jos din pat, începeți să vă plimbați prin apartament și abia apoi beți apă, acest lucru poate afecta negativ starea sângelui.

Potrivit doctorului Pavlova, în timpul somnului de noapte, apare o stare de hipovolemie, în care circulația sângelui în organism slăbește, împreună cu o scădere a volumului de sânge. Astfel, în momentul în care vă treziți, sângele devine mai gros.

Consumul necorespunzător de apă dimineața crește riscul acestei boli

În astfel de condiții, dacă sângele nu se subțiază și nu începeți să vă mișcați, se pot produce cheaguri de sânge.

„Atunci când o persoană aflată în stare hipovolemică începe să se miște, întregul său sistem cardiovascular este activat. Cu toate acestea, din cauza lipsei de lichid, sângele rămâne totuși gros. Când acest proces este activat, celulele se „aglomerează”, ceea ce crește riscul de tromboză”, spune endocrinologul.

Dr. Pavlova avertizează că, într-o astfel de situație, o persoană riscă un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Expertul subliniază: primul lucru care trebuie făcut după somn este să beți apă caldă și abia apoi să începeți activitatea fizică. „Între un pahar de apă și micul dejun ar trebui să treacă 25-30 de minute”, adaugă endocrinologul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel