Sari la conținut

Dr. Mihail Pautov spune de ce să bei apă cu sare dimineața: Scapi de acele simptome

Dr. Mihail Pautov
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihail Pautov, sfaturi

Dr. Mihail spune de ce să bei apă cu sare dimineața! Sarea poate fi adăugată în paharul cu apă pe care medicii îl recomandă dimineața. Pe lângă faptul că îi conferi un gust mai plăcut, organismul se hidratează mai eficient în anumite situații.

Mai mult, consumul apei cu sare poate ajuta la refacerea echilibrului electrolitic al corpului, dar este important să nu se exagereze, deoarece cantități mari de sare pot duce la retenție de apă și la creșterea tensiunii arteriale. În general, apa cu sare poate fi utilă în anumite situații, dar se recomandă să se consume cu moderație.

apa cu sare
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Într-o postare pe un cont de socializare, dr. Mihail Pautov a dezvăluit motivul pentru care este bine să punem puțină sare în apa pe care o bem dimineața. Conform specialistului, dacă se elimina prea mult sodiu din organism, unele simptome nu prea plăcute își pot face apariția.

De ce să pui sare în apa pe care o bei dimineața

Potrivit medicului Mihail Pautov, simptomele menționate în rândurile de mai sus își pot face cu ușurință apariția dacă se elimină prea mult sodiu din organism. În plus, cafeaua și apa pot facilita acest proces. Prin urmare, pentru a scăpa de simptomele de hipoglicemie este bine ca după cafea să punem puțină sare în apa pe care urmează să o bem.

„Dacă bei dimineața cafea, indiferent dacă e cafea neagră sau cafea cu lapte, bei apă și crezi că e suficient să faci asta, este posibil să te înșeli. Dacă după ce faci asta ai următoarele simptome și crezi că ai de a face cu o hipoglicemie, adică ai un pic de tremurat, te doare capul, nu ai energie sau poate ai niște transpirații reci și ai impresia că ai hipoglicemie și trebuie să mănânci ceva dulce, atunci te înșeli.

Medic: O să spele rinichii și o să scapi de sarea de care ai nevoie

Cel mai probabil, ceea ce se întâmplă este faptul că elimini prea mult sodiu. Cafeaua are efect diuretic și te face să elimini mai multă sare din rinichi, la fel și apa. O să spele rinichii și o să scapi de sarea de care ai nevoie. Așa că este foarte posibil, atenție, dacă nu ai hipertensiune, să ai nevoie de un pic de sare în apă dimineața. Așa că dimineața când te trezești și bei cafea și apă pune un pic de sare și o să vezi că scapi de acele simptome de hipoglicemie”, a explicat dr. Pautov

Dr. Pautov a subliniat faptul că, potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este indicat să consumăm cel mult 2300 mg de sodiu pe zi, adică echivalentul a aproximativ 5,7 g de sare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel