Sari la conținut

Medic de familie. „Munca medicilor de familie, în context Covid, este nenormată, neplătită, grea!/ Nu câștigăm nimic din Covid”

Medic de familie. „Munca medicilor de familie, în context Covid, este nenormată, neplătită, grea!/ Nu câștigăm nimic din Covid”.

Doctorul Otilia Țigănaș este un medic de familie din comuna Hășmaș, județul Arad. A devenit extrem de cunoscută în mediul online, prin blogul său otiliatiganas.ro, și pagina sa de Facebook.

Este foarte apreciată pentru materialele sale cu rol de informare și educare a actului medical. Recent, a prezentat o analiză privind remunerarea medicului de familie în contextul pandemiei de coronavirus. Otilia Țigănaș recunoaște cu subiect și predicat că nu a luat „niciun leu ca bonus de risc, bani de materiale de protecție” sau „ceva sume în plus”.

„Șoc! Șoc! Șoc! Am hotărât să rup tăcerea! Am cutremurat lumea medicală. Dezvăluiri fără precedent!

Dăci.
Despre cât câștig eu, ca medic de familie, cu „COVIZII’. PE BUNELEA! Nu mi-aș permite să fac declarații pe FB publice, dacă nu ar fi așa… nu? E ADEVĂR.
Răspund.
De la începutul pandemiei încoace, NICIUN leu ca bonus de risc, bani de materiale de protecție, ceva sume în plus/COVID/RISC. Nu. DELOC! ZERO.
S-au vorbit/rulat ceva variante, dar în contul meu, sau al vreunui coleg MEDIC DE FAMILIE, pandemia nu a dus niciun ban în plus. DELOC!

Dacă vreodată, vreo sumă va intra la mine, promit că am să o recunosc (la fel de) public.

Unii dintre noi, dacă am semnat un contract (controversat ca și conținut!), de telemonitorizare a pacienților dovediți covid pozitivi, putem încasa 104 lei impozabili pentru fiecare monitorizat timp de 14 zile, ZILNIC. Fără nicio excepție la zile. Fără excepție la duminici, sâmbete, revelioane, crăciunuri.
Dacă monitorizatul se internează agravat între timp, sau moare, sau îți trântește receptorul în nas înjurând, chiar și numai o zi din cele 14 plătibile, suma cade.
Nu este nevoie să întreb câți dintre cei care mă citiți pe FB, mi-ați fi dat/mi-ați da și azi 104 lei impozabili, ca să vă stau la dispoziție 14 zile, fără nicio excepție, când vă simțiți răcituți pozitivi și ați avea nevoie de un „telesfat”!

Este evident, (sper!), că nu de aia mi-am tocit ecranele mobilelor, ca să facturez 104 lei impozabili per pozitiv urmărit zilnic, 14 zile. Nu pentru avere.

Repet, sunt seri de oboseală extremă, când aș da eu 104 lei impozabili/14 zile, numai să nu fiu nevoită să fac proză scurtă liniștitoare la covizi.
Dar… ce vorbesc eu… 104 lei impozabili/14 zile? Păi, aș da, la 3 dimineața, 104×5 lei, chiar x10, numai să nu mă suni, de parcă și eu aș fi 112!
Ce zic mai sus, FIX așa este.

NICIUN biznis n-am eu, din covizi. Numa stres, ură, muncă, insomnii

Un covid de-al meu zonal, testat pozitiv, preluat, urmărit, este pentru mine 1/3 de articol medical într-o revistă submediocră. Trei volume Femeia cu șapte pălării. E două kile de sâmburi de nucă, la ofertă. Patru litri de pălincă de comină nouă, din 2020. Nu de prună curată, butoi de dud, de 3 ani vechime, că aia-i scumpă! Aia-i neurochirurg. 🙂
Râd acum, la propriile mele argumente. Râd ca lumea, recitindu-mă pentru corectura tehno.
Dar, hai să redevenim serioși.
Munca noastră, a medicilor de familie, în context COVID, este nenormată, neplătită, grea! PUNCT. Noi nu câștigăm NIMIC din COVID”, a scris Otilia Țigănaș pe pagina sa de Facebook.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: