luni, septembrie 26, 2022

Nu există vaccin împotriva pneumoniei, copii se îmbolnăvesc. Grav este că mulţi doctori acuza că vaccinul PREVENAR, cel împotriva pneumoniei, lipsește.

Încă nu a debutat sezonul gripal, iar spitalele sunt pline cu pacienți diagnosticați cu viroze şi penumonii. Peste jumătatea din totalul internărilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală sunt cu viroze şi pneumonii. Cei mai mulţi copii ajung la spital cu febră mare, tuse dar şi cu insuficienţă respiratorie.

Te-ar mai interesa: Calendar ortodox octombrie. Zilele de sărbătoare c...

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti ajung zilnic copiii cu infecţii respiratorii, iar unii au forme severe de boală.

Apare si infecție bacteriană

„În cazul în care viroza care este dată de fapt de un virus se suprainfectează zona respectiva, adică plămânii şi apare si infecție bacteriană şi atunci spunem că se dezvoltă o pneumonie”, a declarat Raluca Alexandu, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Cazurile au crescut şi în cabintele medicilor de familie

„Există si o lipsa de memorie imunologică a organismului copiilor pentru că au fost restricțiile si majoritatea au stat acasă şi nu au avut tangenţe cu virusurile respiratorii cu care eram familiarizaţi în anii anteriori”, a precizat Cosmina Berbecel, medic pediatru.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune tratamente pentru durerile articular...

Grav este că mulţi doctori acuza că nu au primit vaccinul PREVENAR, cel împotriva pneumoniei, potrivit Antena 3.

Medicul Sandra Alexiu: Este un vaccin care se face de la 2 luni

„Nu a fost deloc trei-patru luni, pe urmă a reapărut în mai cantități mai mici şi acum lipsește din nou. Este un vaccin care se face de la 2 luni şi este extrem de important pentru copiii foarte mici care se nasc prematur, mai ales pentru aceștia, pentru că previne pneumonia peumococica, care este printre principalele cauze de deces din lume”, a spus medicul Sandra Alexiu.

Te-ar mai interesa: Cea mai eficientă și rapidă metodă să scapi de cel...

Potrivit Institutului de Sănătate Publică achiziţia vaccinului pneumococic se afla în plin proces de desfasurare, întrucât s-a primit recent bugetul pentru aceaste seruri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private