Sari la conținut

Medic din Craiova, reținut pentru ucidere din culpă. Patru pacienți pe care i-a operat au murit

Din cuprinsul articolului

UPDATE. Medicul chirurg din Craiova a ieșit din arest, iar instanța a decis să fie pus sub control judiciar timp de 60 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a transmis că medicul chirurg Alin Demetrian a realizat necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra unui pacient căruia i-a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept. Acest lucru i-a provocat persoanei respective o hemoragie externă masivă, iar la doar o zi distanță, pe 14.09.2019, pacientul a murit.

Instanța de judecată a decis că între actul medical realizat de către medic şi decesul pacientului există legătură de cauzalitate directă necondiționată. În cazul lui Demetrian se mai fac cercetări privind alte evenimente asemănătoare.

____________________________________________________________________________

Un medic din Craiova a fost reţinut de poliţiştii doljeni, fiind suspectat de moartea a patru pacienţi cărora le făcuse intervenţii chirurgicale, victimele având vârste cuprinse între 64 şi 77 de ani.

Potrivit presei locale, este vorba de chirurgul Alin Demetrian, fost manager al manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Demetrian este şi profesor asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu, a declarat că, până marţi după-amiază, conducerea unităţii sanitare nu fusese înştiinţată oficial cu privire la faptul că medicul a fost reţinut.

Patru decese după patru biopsii

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a transmis, printr-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea a patru infracţiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

“În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unităţi medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenţii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbaţi de 76 şi 77 de ani, din Craiova şi Pleniţa, respectiv două femei, de 64 şi 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, se arată în comunicat.

Medicul a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Potrivit News.ro, chirurgul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel