Sari la conținut

Ciolacu: Spitalul Regional de la Craiova va deservi întreaga regiune de sud-vest a României

marcel ciolacu
Sursă foto: Facebook Guvernul României
Premierul Marcel Ciolacu, despre pensii

Din cuprinsul articolului

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că spitalul regional de la Craiova va deservi întreaga regiune de sud-vest a României şi în spital se vor putea trata peste 800 de persoane pe zi.

Şeful Executivului a mai precizat că spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova vor fi un pas înainte pentru sistemul de sănătate românesc. „După 15 ani în care românii au tot aşteptat construirea spitalelor regionale, iată, în nicio lună, acest guvern reuşeşte să spele această ruşine naţională şi să dea drumul, în sfârşit, construcţiei spitalelor regionale.

Pe 28 februarie, aici, în această sală, am semnat contractele pentru spitalele regionale de la Iaşi şi Cluj, iar astăzi semnăm contractul pentru cel de-al treilea spital regional de urgenţă, de la Craiova.

Spitalul regional de la Craiova va deservi întreaga regiune de sud-vest a României şi va oferi servicii de asistenţă medicală de înaltă complexitate, utilizând tehnologii de ultimă generaţie pentru diagnostic şi tratament.

Spitalul regional va putea trata peste 800 de persoane pe zi”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractului pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova – faza 1.

sursa foto: spitalregionalcraiova.ro

Investiţie de peste 2 miliarde de euro

Prim-ministrul a mai spus că „cele trei spitale regionale, de la Iaşi, Cluj şi Craiova, vor însemna un pas înainte pentru sistemul de sănătate românesc”.

„Practic, vorbim de o investiţie de peste 2 miliarde de euro. Iată, cum, după 30 de ani, acest Guvern începe să schimbe lucrurile şi în sistemul medical. Avem spitalele finanţate prin PNRR şi investiţii de miliarde de lei în renovarea şi deschiderea de noi şcoli.

Sper ca şi constructorii să înţeleagă că aşteptarea românilor a ajuns la limita puterilor şi că este necesar ca termenele de execuţie să fie respectate întocmai”, a adăugat Ciolacu, potrivit News.ro.

El a evidenţiat, din nou, că în calitate de premier rămâne prioritat domeniul sănătăţii. „Am spus încă din prima zi a mandatului de premier că Sănătatea este una dintre priorităţile mele şi am lucrat alături de echipa de miniştri pentru a debloca nu doar investiţiile în Sănătate, dar şi, doar în acest an, peste 10.000 de posturi în sistemul de sănătate. Trebuie să schimbăm definitiv faţa spitalelor din România şi să asigurăm servicii medicale la cele mai înalte standarde”, a conchis Marcel Ciolacu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel