Sari la conținut

Medic din Germania, despre refolosirea dispozitivelor medicale de la morți: ”Se practică și în alte țări, dar…”

boala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce este boala

Un medic român din Germania a făcut declarații neașteptate despre refolosirea dispozitivelor medicale de la morți. Dr. Iuliu Torje, rezident în medicină de urgență la Klinikum Kassel, în Germania, susține că stimulatoarele cardiace reutilizează și în alte țări, însă e vorba de sisteme medicale slabe, precum India sau Nepal.

Nu doresc sa iau apararea nimanui si ma delimitez complet de orice coleg , care prin actiunile ‘ PROPRII’ terfeleste definitia cuvantului doctor.
Sa incepem cu inceputul:

1. Reutilizarea post-mortem a stimulatoarelor cardiace:
SE PRACTICA. Insa nu in asa zisa Europa moderna, din care ar trebui sa faca parte si Romania. In tari precum India, Nepal, etc. , tari sub-dezvoltate, reutilizarea post-mortem a acestor device-uri , este sigura si este o sansa reala pentru acei pacienti care nu ar avea niciodata sansa sa primeasca un asemenea dispozitiv care ar putea sa ii salveze viata.

2. Problema in cazul actual in Romania, nu este neaparat re-utilizarea device-urilor , ci faptul ca acest om, nu il numesc coleg , a pus bazele unei afaceri de-a dreptul macabre.

Sunt curios, cati dintre apartinatorii pacientilor la care au fost explantate aceste stimulatoare au fost de acord cu aceasta manevra ? Pentru ca pentru asa ceva , este nevoie de un acord scris , intre medic-apartinator – deoarece pe acelasi principiu am putea pur si simplu sa explantam organe de la pacienti in moarte cerebrala, fara sa ne intereseze daca apartinatorii legali sunt de acord sau nu.
La fel de curios sunt cati dintre pacientii care au primit astfel de stimulatoare re-utilizate ( sterilizate sper) – au fost informati cu privire la faptul ca stimulatorul vine de la donator cadaveric. ( daca exista un acord scris intre medic-pacient (consimtamant).

Daca cele doua curiozitati ale mele nu au raspuns, atunci trebuie aprofundata problema.
Cum a reusit omul sa explanteze aceste device-uri? Oare se transforma noaptea in ninja si intra prin efractie in morga spitalului? Sau oare sa fie caracatita cu mai multe tentacule?

Referitor la partea cu montarea stimulatoarelor fara indicatie – am o singura concluzie: pe unii oameni, banul ii dezumanizeaza! Mi-e sila!
Inca totul e neclar, justitia trebuie sa isi faca treaba si sa aduca claritate in acest caz. Presa e nemiloasa si cauta senzationalul, insa daca acesta e adevarul, omul acesta trebuie sa isi piarda definitiv si irevocabil dreptul de a profesa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel