joi, iunie 1, 2023

Dr. Dan Tesloianu, medicul care refolosea dispozitive medicale de la cadavre a fost eliberat vineri seară din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel București.

Cardiologul din Iași este acuzat de procurori că le-ar fi implantat unor pacienţi 238 de stimulatoare cardiace, extrase de la cadavre.

În plus, anchetatorii arată că o mare parte dintre intervenţiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienţi decedaţi, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaţionalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacţii de natură a conduce la simptomatologia specifică.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

Acuzații de luare de mită

Dan Tesloianu este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată și luare de mită.

Nu este pentru prima dată cât medicul Dan Tesloianu are probleme cu legea. Acesta a mai fost urmărit penal în 2011 având calitatea de sus­pect. Acuzaţiile care i se adu­ceau erau de luare de mită în formă continuată, înşelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals. Lui Tesloianu i se im­puta că ar fi pretins şi primit, în două tranşe, de la Mihai B. şi Adrian Gheorghe B. suma de 1.500 de lei pentru a îndeplini co­res­punzător actul medical privind tatăl unuia dintre mituitori, căruia Tesloianu trebuia să îi efectueze o angiografie.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private