Sari la conținut

Medic expert: Bea cafea așa, te ajută cu adevărat să slăbești

cafea în procesul de slăbire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumată în mod corect, cafeaua poate fi un „jucător” important în procesul de slăbire

Medic expert: Vrei să slăbești? Cafeaua te poate ajuta să dai jos excesul de grăsime doar dacă este consumată într-un anumit fel, pe termen lung. Potrivit oamenilor de știință, efecte încep să apară chiar dacă o persoană bea doar un pahar pe zi.

Oamenii de știință au confirmat capacitatea cafelei de a-i ajuta să slăbească pe cei cu surplus de grăsime. Rezultatele studiului lor au fost raportate de The American Journal of Clinical Nutrition.

Medic expert: Pierderea în greutate cu cafea

Revista a publicat un raport despre un proiect de cercetare la scară largă, autorii căruia au afirmat că consumul de băutură cu cofeină te ajută să slăbești. Oamenii de știință au analizat datele din observațiile efectuate din 1986 până în 2015.

cafea fără zahar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Peste 22.000 de bărbați și aproape 130.000 de femei au făcut obiectul acestor observații. Experții științifici au observat modul în care oamenii beau o băutură, luând în considerare literalmente toate nuanțele consumului acesteia: cantitatea, aditivii acesteia, precum și timpul de consumare etc.

Drept urmare, cercetătorii au descoperit că băutura, consumată fără zahăr, ajută la menținerea unei greutăți sănătoase și chiar la pierderea ei. Versiunile îndulcite cu smântână nu au avut acest efect – doar băutura amară. Mai mult, acest efect apare chiar dacă o persoană bea doar un pahar pe zi.

„Creșterea consumului de opțiune neîndulcită, cu cofeină sau decofeinizată poate fi o metodă eficientă de control al greutății. Dar adăugarea de zahăr poate reduce în mod semnificativ beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi”, au spus cercetătorii în publicație.

Potrivit oamenilor de știință, băutura, consumată fără zahăr, ajută la controlul greutății, cu condiția să o bei mult timp. Cu greu ar putea acționa ca un mijloc rapid de pierdere în greutate (deși aportul său are un efect diuretic și ajută la eliminarea excesului de apă, reducând astfel volumul corpului). Dar obișnuința de a bea această băutură te ajută cu adevărat să nu te îngrași și face eforturile de slăbire mai eficiente

„Efectul principal de ardere a grăsimilor este atribuit cofeinei. Dar mai există ceva în băutură care vă ajută să vă mențineți greutatea sub control”, relatează revista. Cum afectează această băutură organismul: revigorează și îmbunătățește abilitățile fizice; reduce oboseala; ridică starea de spirit; stimulează activitatea mentală; accelerează reflexele; crește concentrația; În plus, cu un consum regulat, beneficiile cofeinei sunt mai pronunțate. Fără să dăuneze sănătății, medicii permit 3-4 pahare de băutură naturală în timpul zilei.

Cofeina reduce rezistența țesuturilor la insulină, care la rândul său reduce riscul de diabet. Băutura comentată este un hepatoprotector natural. Nu înlocuiește tratamentul, dar are un efect benefic asupra stării ficatului și favorizează refacerea celulelor acestuia.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: