luni, octombrie 3, 2022

Medic aflat la o vârstă înaintată, care s-a infectat cu noul coronavirus după ce a tratat pacienți cu această boală, aflat în stare gravă, s-a recuperat uimitor după ce i s-a administrat tratamentul anti-Covid lăudat în toată lumea.

Încă o dată, tratamentul cu plasmă convalescentă își arată eficiența. Iar acest caz este un exemplu relevant, întrucât este vorba de un pacient în vârstă.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Potrivit Radio România Actualități, un medic din Târgu-Mureș, care a tratat pacienți cu COVID-19 și a fost depistat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, fiind acum internat la Spitalul Clinic Județean Mureș, a început tratamentul cu plasmă hiperimună.

Cele șase pungi de plasmă necesare au fost prelevate de la doi gălățeni. Pacientul, în vârstă de 71 de ani, are pneumonie și COVID-19. A fost în stare gravă, dar acum e în stare bună, a precizat pentru radio România Târgu Mureș directorul Spitalului Clinic Județean, doctor Ovidiu Gîrbovan.

Ovidiu Gîrbovan: A început tratamentul cu plasmă la un bolnav de 71 de ani, plasmă care a fost transferată de la centrul de recoltare a produselor sangvine de la Galați, cu ajutorul domnului secretar de stat Raed Arafat, şi pacientul este bine. S-au dat primele doze, urmează să se dea în continuare până la final, cele șase doze, care au veniți. Este un tratatment adjuvant, alături de tratamentul medicamentos, în cazurile grave de pneumonie şi infecţie cu SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Bahmuțeanu vrea un copil noul soț. Cât mai așteapt...

Directorul Spitalului Clinic Județean, doctor Ovidiu Gîrbovan, spune că este primul caz de acest gen de la Târgu-Mureș.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private