Sari la conținut

Medic: Micul dejun plin de proteine care ar putea proteja împotriva bolii Alzheimer

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Michael Mosley a împărtășit cele două opțiuni pentru micul dejun pe care le alege pentru a ține la distanță riscul de demență.

Cercetările continuă să descopere noi modalități de reducere a simptomelor sau de încetinire a declinului cognitiv legat de demență.

Cu toate acestea, Dr. Michael Mosley crede că „prevenirea este mai bună decât vindecarea”, așa că ia măsuri zilnice pentru a-și menține creierul „în formă”.

El a scris pentru Daily Mail: „Nu sunt mulțumit. Tatăl meu, care a murit la vârsta de 74 de ani, dădea deja semne de declin cognitiv, așa că sunt atent la cercetările privind demența și fac tot ce pot pentru a-mi minimiza riscul”.

Medicul a împărtășit că primul lucru pe care îl face zilnic pentru a evita afecțiunea care îi răpește mintea este „un mic dejun copios”.

„Îmi place să-mi încep ziua cu ouă (pline de proteine) sau icre, pentru că au un gust bun și mă mențin sătul pentru mai mult timp”, a spus el.

În timp ce liniile directoare ale guvernului britanic sugerează că ar trebui să vă străduiți să consumați între 45 și 55 de grame de proteine pe zi, Dr. Mosley a împărtășit că numeroase cercetări sunt de acord că aveți nevoie de mai mult.

„În special pe măsură ce îmbătrâniți, pentru a vă menține oasele și mușchii în formă bună”, a adăugat el, potrivit Express.

Micul dejun plin de proteine care ar putea proteja împotriva bolii Alzheimer

Mai mult, medicul a spus că a mânca mai multe proteine poate, de asemenea, „ajuta la protejarea împotriva bolii Alzheimer”.

Nu vă încredeți doar în cuvântul doctorului Mosley, deoarece cercetările, publicate în Journal of Alzheimer’s Disease, susțin și ele această afirmație.

Constatările au sugerat că o dietă bogată în alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea și legumele, ar putea ajuta la evitarea afecțiunii cerebrale.

Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan au analizat dieta a 541 de australieni și au măsurat nivelurile de beta-amiloid (Aβ) din creierul lor, considerat un precursor al bolii Alzheimer.

Echipa de cercetători a constatat apoi că participanții cu niveluri mai ridicate de proteine în dieta lor aveau mai puține șanse de a avea niveluri ridicate de Aβ în creierul lor.

Cei care au consumat nivelurile recomandate de proteine, plafonate la 54 de grame pe zi, aveau de 12 ori mai multe șanse de a avea niveluri ridicate de amiloid în creier, în comparație cu cei care consumau aproximativ 118 grame, a adăugat Dr. Mosley.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel