Sari la conținut

Medic: Nu mânca brânză așa, face rău pancreasului

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Brânza este unul dintre cele mai consumate alimente. Dar se pare că cei mai mulți dintre noi o consumă într-un mod greșit, dăunând pancreasului. Medicul Serghei Vyalov a dezvăluit cum este corect să consumăm acest produs lactat.

Cum este corect să mâncăm brânză fără a dăuna pancreasului?

Brânza trebuie consumată în cantități mici, fără a o combina cu alte grăsimi.

Potrivit candidatului de științe medicale Dr. Serghei Vyalov, mulți oameni trec cu vederea faptul că acest produs este extrem de gras. „Brânza este un produs care nu este clasificat greșit ca fiind gras, ci conține aproximativ 50 la sută sau mai mult de grăsime animală”, spune specialistul.

Dr. Vyalov explică faptul că o cantitate mare de alimente grase în dietă afectează negativ starea pancreasului. Brânza nu face excepție. Medicul adaugă că consumul acesteia împreună cu alte alimente care conțin grăsimi este extrem de dăunător. De exemplu, brânza nu trebuie consumată cu unt sau cârnați.

„Dacă mâncați sandvișuri cu brânză și unt în fiecare dimineață, este suficient pentru a vă deteriora pancreasul”, avertizează Dr. Vyalov.

Medicul adaugă că un astfel de mic dejun oferă organismului o doză mare de colesterol și trigliceride. Acest lucru crește sarcina asupra pancreasului și predispune la dezvoltarea aterosclerozei. Specialistul subliniază că brânza trebuie consumată doar în cantități mici.

Ce se întâmplă dacă mănânci pâine cu brânză

Mihaela Bilic spulberă spune că salata de roșii poate fi un fel sănătos de mâncare, însă contează enorm cât ulei și câtă brânză adăugăm.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun nu mai mănânc pâine, pentru că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză.

Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.

Brânza este un fel de super lapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă, la masa respectivă, punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic.

„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și, dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, este grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a adăugat ea.

Ce se întâmplă dacă mănânci pâine cu brânză. „Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi.

Punându-le împreună, avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a adăugat medicul.

 

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: