Sari la conținut

Medic: Până acum ai mâncat greșit slănină, iată cum este corect

cum se consuma corect slanina de porc
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Slănina a devenit un produs extrem de controversat când vine vorba de sănătate.  Dar, din cauza conținutului mare de grăsimi din compoziția sa, poate dăuna sănătății, mai ales dacă este consumată în mod greșit.

„Acesta este un produs foarte sănătos pe care nu trebuie să-l neglijezi și să-l excluzi din alimentație. Dar cu condiția să-l consumi corect”, spune nutriționistul rus Dr. Anastasia Goloborodko și explică cum să beneficiezi de acest produs nutritiv.

Cum mănânci corect slănina

În primul rând, este important să nu prăjiți acest produs, să nu-l consumați în combinație cu alimente nepotrivite și să nu exagerați cu cantitatea lui. Care sunt beneficiile baconului?

„Sunt grăsimi saturate. „Grăsimile saturate ar trebui să constituie o parte mai mică din aportul zilnic de grăsimi totale din dietă”, spune expertul.

cu ce se mananca slanina
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Grăsimile saturate includ grăsimile animale. Deci, pe lângă slănină, aceasta este cealaltă grăsime din carne, toate formele de grăsime din lactate (lapte, smântână, brânză etc.). Cu toate acestea, unele grăsimi vegetale sunt, de asemenea, clasificate drept grăsimi saturate. De exemplu ulei de cocos și palmier.

Grăsimile saturate sunt poate principala sursă de vitamina A, de care organismul are nevoie pentru regenerarea celulară, sprijinul imunitar și menținerea nivelurilor hormonale adecvate. De exemplu, acidul arahidonic (omega-6), care se găsește în untură, este necesar pentru crearea tuturor membranelor celulare, este implicat și în multe reacții hormonale și imune și este necesar pentru funcționarea inimii. Dar acidul arahidonic nu se găsește în uleiurile vegetale.

În plus, untura conține acizi omega-3 și omega-9, vitaminele A, D, E, care sunt și ele importante pentru organism. Untura conține seleniu (un antioxidant și susținător tiroidian) și lecitină (esențială pentru membranele celulare). „Nu ar trebui să excludeți astfel de grăsimi, dar este și permis să le consumați. Moderat și variat, da”, spune dr. Goloborodko.

„Mâncarea excesivă sau combinarea produsului în cauză cu așa-numitele cereale rafinate și alimente bogate în zahăr este o greșeală pe care o face toată lumea. De asemenea, nu trebuie să reîncălziți, darămite să prăjiți untură/slănină și să consumați mai mult de 30 g pe zi”, adaugă extractul.

Astfel de greșeli alimentare sunt pline de următoarele probleme: încetinirea procesului de detoxifiere internă naturală scăderea nivelului de testosteron risc crescut de boli cardiovasculare probleme metabolice, în special obezitate risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2.

În plus, nu trebuie să uităm că grăsimea de porc are un conținut extrem de ridicat de calorii și, dacă este procesată necorespunzător, poate conține paraziți. Specialistul recomandă combinarea consumului acestuia cu legume și ierburi crude.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: