vineri, decembrie 9, 2022

Un renumit medic pediatru explică părinților de ce copiii lor se îmbolnăvesc în perioada aceasta. Care este, de fapt, cauza și ce se poate face în această situație?

Medic pediatru renumit: Focar misterios de boală la copiii în perioada aceasta

Dr. Dyan Hayes spune că mulți părinți sunt îngrijorați că micuții lor se îmbolnăvesc tot mai mult în această perioadă. Conform specialistului, acest lucru se datorează faptului că mulți bebeluși s-au născut în timpul pandemiei și, în esență, au fost ținuți departe de alți copii.

Te-ar mai interesa: Cum să trăiești mai mult? Medic: 5 alimente minune...

„Înainte de pandemie, părinții erau obișnuiți cu faptul că atunci când începea școala, copiii lor erau expuși la diferite forme de răceală. Acum, la doi ani de pandemie, situația s-a înrăutățit. Acest lucru nu înseamnă că un copil mic care se îmbolnăvește este un eveniment periculos. Se poate întâmpla dintr-o dată, nu treptat”, a spus Dr. Hayes, potrivit The Sun.

Organismul copiilor a fost sensibilizat

Totul se întâmplă deoarece mulți copii mici nu au fost expuși la diferitele forme de viruși. Ei au trecut cu bine prin pandemie, însă organismul lor a fost sensibilizat. În această perioadă, tot mai mulți copii din Marea Britanie se infectează cu un nou virus, care se manifestă inclusiv cu diaree.

Te-ar mai interesa: Vă treziți între orele 1 și 4 dimineața? Medicii a...

Datele de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) arată cum cazurile de virus sunt acum în creștere – și cresc în principal în medii educaționale, cum ar fi școli, colegii și universități. Dr. Lesley Larkin, responsabil de supraveghere pentru infecții gastrointestinale și siguranță alimentară la Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie a explicat că în momentul în care restricțiile au fost ridicate, cazurile au crescut în mod natural.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui neurolog: De ce nu e bine să be...

Focar misterios de hepatită la copii

Chiar luna trecută s-a raportat cum cazurile au fost cu 48% mai mari decât se așteptase pentru această perioadă a anului. Experții spun că poate fi greu să îi împiedici pe micuții tăi să se infecteze. Ei subliniază că spălarea mâinilor este o modalitate excelentă de a evita contactarea de enteroviroze, dar au subliniat că este mai greu ca aceștia să fie feriți de infecțiile care răspândesc prin aer, cum ar fi viroza respiratorie.

Te-ar mai interesa: Horoscop 9 decembrie. Astrolog: Munca grea va da r...

Și incidența altor boli e în creștere. Medicii au raportat un focar misterios de hepatită la copii. Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) investighează o serie de cauze ale focarului, cum ar fi adenovirusurile, Covid-19, alte infecții și cauze de mediu. Adenovirusurile sunt un grup de viruși care provoacă o serie de boli ușoare și majoritatea oamenilor se recuperează fără complicații, conform sursei citate.

Te-ar mai interesa: Un streptococ UCIGAȘ face victime printre copii. M...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private