Din cuprinsul articolului
Urologul rus Almaz Rakhimov a remarcat produsele care întăresc vasele de sânge.
Cele mai utile alimente pentru vasele de sânge
Dr. Rakhimov identifică ghimbirul ca fiind unul dintre cele mai bune alimente care îmbunătățesc protecția vaselor de sânge împotriva deteriorării. Acesta conține substanța salicilat, un analog natural al aspirinei. Datorită acțiunii acestei componente a ghimbirului, circulația sângelui și tensiunea arterială sunt normalizate, explică specialistul.
De asemenea, medicul consideră muștarul util pentru întărirea vaselor de sânge.
„Muștarul conține omega-3 și vitamina B6, care reduc vâscozitatea sângelui, curăță sistemul circulator și întăresc vasele de sânge”, a menționat medicul.
Un alt „superaliment” accesibil – algele marine – este, de asemenea, un anticoagulant natural. Cu alte cuvinte, ele reduc vâscozitatea sângelui, făcându-l mai puțin gros și mai puțin susceptibil la formarea cheagurilor de sânge.
Medicul a sfătuit, de asemenea, să se includă în dietă ulei de măsline, care îmbunătățește starea peretelui vascular, și usturoi, care reduce, de asemenea, densitatea sângelui și susține activitatea sănătoasă a inimii.
În același timp, Dr. Almaz Rakhimov subliniază: „Nu vă puteți baza doar pe produse pentru problemele existente ale inimii și vaselor de sânge”.
În ceea ce privește uleiul de măsline, acesta este o componentă cheie a dietei mediteraneene.
Cercetând efectele dietei mediteraneene asupra sănătății, oamenii de știință de la New York University School of Medicine au acordat o mare atenție uleiului de măsline. Experții sunt convinși că utilizarea acestuia previne eficient formarea cheagurilor de sânge.
„Adăugarea uleiului de măsline la o salată doar o dată pe săptămână va avea ca efect reducerea riscului de tromboză arterială, care amenință o persoană cu atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale”, spun cercetătorii.
Cheagurile de sânge se formează din acumulări de trombocite – fragmente de celule sanguine care se pot grupa fiind foarte active. Acest proces se corelează cu o amenințare crescută de ateroscleroză – leziuni vasculare asociate cu afectarea conductivității, afectarea fluxului sanguin și apariția atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.
Cercetătorii au analizat compoziția sângelui persoanelor obeze și au determinat modul în care uleiul de măsline poate afecta formarea cheagurilor de sânge. S-a dovedit că efectul său reduce activitatea trombocitelor și, în același timp, dorința acestora de a se grupa pentru a forma plăci de colesterol.