Sari la conținut

Medic: Rețeta simplă care te protejează de cancerul intestinal. Ingredientul principal este plin de fibre, antioxidanți și flavonoide

Unsplash FOTO

Ingredientul principal este plin de fibre, antioxidanți și flavonoide, care pot reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal.

Potrivit doctorului Amir Khan, expert în domeniul sănătății de la ITV, lintea este un aliment care ar putea proteja nu doar împotriva cancerului intestinal, ci împotriva tuturor cancerelor în general.

În cadrul emisiunii Lorraine de astăzi (28 aprilie), acesta a împărtășit rețeta sa pentru un curry rapid de linte la microunde – cunoscut și sub numele de daal.

„Să vorbim despre linte”, a spus el. „Acum, oamenii sunt un pic nervoși în legătură cu linte, deoarece nu le gătim atât de des pe cât ar trebui, dar vreau să schimb toate acestea.

„Vreau să fac ca lintea să fie din nou la modă. Revoluția lintei începe aici.”

Beneficiile pentru sănătate ale lintei

Dr. Amir a explicat, potrivit Express: „Acum, în ceea ce privește protecția împotriva cancerului intestinal, lintea este plină de fibre prebiotice, care sunt bune pentru sănătatea intestinelor noastre.

„Dar nu numai atât, ele sunt pline de antioxidanți și flavonoide, care reduc riscul nostru de cancer în general.

„Dar bunătatea lor nu se oprește aici. Au, de asemenea, acid folic și potasiu, care este bun pentru tensiunea noastră arterială și sănătatea inimii.

„Și dacă încercăm să reducem consumul de carne roșie, trebuie să o înlocuim cu proteine vegetale și de asta sunt pline lentilele.”

Cum se face un curry de linte

„Acum voi face unul dintre preparatele mele preferate, un daal sau curry de linte”, a spus el. „Dar trișez aici pentru că voi folosi cuptorul cu microunde pentru a găti lintea.

„Deci, mai întâi, clătiți lintea în apă. Eu le las la înmuiat cam o jumătate de oră în apă, pentru a scăpa de praful care este pe ele.

„Acum, este timpul să adăugați condimentele. Un strop de pudră de ardei iute. Puțină sare. Apoi turmeric minunat. Care îi dă o culoare galbenă frumoasă și o linguriță de pastă de usturoi și ghimbir cumpărată din magazin.

„După ce le-am pus, e timpul să adăugăm apa. Se amestecă bine. Și asta e cea mai mare parte a gătitului făcut, mai trebuie doar să meargă în cuptorul cu microunde.

„Asta durează cam 15 minute. Pentru un plus de savoare, voi găti o mică garnitură pentru ea. Se încălzește o tigaie cu puțin ulei de măsline.

„Se pune o ceapă roșie tăiată mărunt. O să rumenim puțin această ceapă și apoi vom adăuga ingredientul meu preferat, semințele de chimen.

„Niciun curry nu este complet fără semințe de chimen. Cam o linguriță plină, le amestecăm. Mirosul acela te lovește imediat. Semințe de chimen și ceapă prăjită.

Rețeta simplă care te protejează de cancerul intestinal

„Acum, această mică garnitură este gata și este timpul să scoatem daal-ul din cuptorul cu microunde.

„Amestecă bine. Trebuie doar să lași să se odihnească timp de cinci minute. Iar lucrul bun la acest fel de mâncare este că este plin de proteine vegetale.

„Acum, acesta este ingredientul meu secret, doar pentru a-i da un plus de gust picant, sucul de lămâie.

„Amestecați-l înăuntru. Și apoi, în final, adăugați garnitura. În care se pune. Acum, începe să arate ca un daal tradițional. Nu ai ști că a fost gătit la microunde.

„Am servit acest daal cu orez brun. Miroase delicios. Deci, hai să încercăm. Oh, Doamne, e plin de arome și atât de sănătos.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel