marți, august 9, 2022

Medic reținut pentru luare de mită, în Sibiu. Un medic din Sibiu a fost reținut pentru infracțiunea de luare de mitp, după ce a primit diferite sume de bani de la pacienți, alimente și băutură pentru îndeplinirea actelor medicale.

Potrivit Direcției Generale Anticorpuție (DGA), dosarul de luare de mită a fost înregistrat pe data de 29 martie la Parchetul de pe lânhă Tribunalul Sibiu.

Te-ar mai interesa: Alianța Națională pentru Boli Rare România: 15 ani...

A primit de la pacienți bani, mâncare și băutură

„În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie 2022- mai 2022, o persoană, având calitatea de medic în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Sibiu, a pretins

şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical”, a arătat sursa citată.

Autoritățile au dispus urmărirea penală „in rem” în cazul bărbatului, iar acestea au fost informate pe data de 25 iulie cu privire la noi fapte de corupție.
Pe data de 1 august, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuarea urmăririi sale, iar miercuri, 3 august, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să se aprecieze măsurile preventive ce urmează a fi dispuse în această cauză.

Te-ar mai interesa: Adrian Marinescu rupe tăcerea despre valul 7! „Nou...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private