vineri, februarie 3, 2023

Medic român, avertisment despre varianta Omicron: „În câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă. Va fi haos”.

Egri Eduard, un medic de familie foarte cunoscut din Sibiu, a atras atenția că valul 5 al pandemiei deja a venit în România. Mai mult, țara noastră nu este pregătită pentru acest nou val, iar lucrurile urmează să se înrăutățească.


Medic român, avertisment despre varianta Omicron: „Va fi haos”

„Gata, a venit, în câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă. Va fi haos. Pregătiţi nu suntem. Măsuri nu suntem în stare să luăm”, a scris, marţi seară, pe pagina sa de Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre măștile de protecție. S-a aflat du...

Făcând aluzie mitingurile anti mască și anti certificat verde, medicul a ținut să adauge în continuare:

„Singurul lucru pe care îl știm este să urlăm în numele libertății. Noapte bună!”, a adăugat dr. Egri Eduard.

La puțin timp, însă, medicul din Sibiu și-a șters postarea, lăsând loc la tot felul de intrepretări.

„Va urma o iarnă grea din toate punctele de vedere, chiar dacă noua variantă a virusului va fi mai blândă”

La începutul lunii decembrie, dr. Egri Eduard spunea că, deși suntem una dintre puţinele ţări din Europa care ar avut răgazul necesar să se pregătească pentru valul 5, nu trebuie să ne aşteptăm la o mortalitate atât de redusă precum au alte ţări.

Te-ar mai interesa: Cum a slăbit Andreea Esca 6 kilograme: ASTA e cel ...

„Ne prefacem că nu vedem şi nu auzim. Suntem una din puţinele ţări europene care ar fi avut timpul necesar să se pregătească pentru următorul val, cazurile şi internările au scăzut, terapia s-a eliberat iar lucrurile s-au mai liniştit parţial.

Restul Europei va trece, probabil, dintr-un val în altul, tulpina delta predominantă va fi înlocuită din mers de tulpina omicron în următoarele luni.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre ce...

Ce face România cu acest răgaz? Păi mai nimic, priorităţile sunt cu totul altele şi nu aş vrea să le detaliez aici, se văd clar cu ochiul liber, doar atât pot să spun: datorită atât a condiţiilor medicale, socio-economice cât şi a specificului naţional să nu vă aşteptaţi la o mortalitate atât de redusă pe care o vedeţi în alte ţări.

Sfatul meu este ca de aceste sărbători să vă odihniţi, să vă bucuraţi de cei dragi, să vă conservaţi resursele şi energia pentru că va urma o iarnă grea din toate punctele de vedere, chiar dacă noua variantă a virusului va fi mai blândă, «virusul sărăciei» va fi extrem de agresiv şi va ataca din plin”, a subliniat dr. Egri Eduard.

Te-ar mai interesa: La ce să fim atenți în această perioadă. Medic: Po...

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică (GSC) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.144 de cazuri.

Până marţi, 28 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.804.455 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.964 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zahărul scade imunitatea...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private