sâmbătă, martie 25, 2023

Medic român, despre campania de vaccinare anti-covid: „Este haos! Este o strategie eșuată”.

Medicul UPU Iași Tudor Ciuhodaru a vorbit, într-o intervenție la Antena 3, despre începutul dezastruos al campaniei de vaccinare anti-covid. Despre camapnia din România, cunoscutul medic susține că este o campanie eșuată. Acesta susține că autoritățile române s-au concentrat doar pe aspectul imaginii și nu pe cel ala organizării.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb...

„Dacă vreţi într-un cuvânt, ceea ce se întâmplă în campania de vaccinare până acum, este haos, iar dacă vreţi în două cuvinte, este o strategie eşuată şi mă aşteptam să existe acea organizare impecabilă, apropo de această vaccinare.

Uitaţi-vă, că până şi vaccinarea şi-a luat pauză de Revelion. Că parcă şi coronavirusul şi-a luată pauză. Dacă ne uităm la faptul că, ar fi fost util, ca aceste centre de vaccinare, să fie o simulare făcută şi să realizăm măcar 50.000 de teste în fiecare. Să vedem ce se întâmplă, dacă suntem capabili să facem această testare. Nu mai vorbesc de vaccinare. Ar fi fost un exerciţiu care să ne arate ce se întâmplă în acest moment.

Te-ar mai interesa: Medic: suplimentul natural care ne ajută să combat...

Este nevoie şi aici de insistenţă la nivel european

Până una alta, am văzut doar că vaccinul este aşteptat cu o aeronavă personală ca să i se arate drumul pe calea rutieră, spre Bucureşti. Din păcate, în ritmul acesta este departe de a realiza 60-70% din imunizarea populaţiei, într-un timp relativ scurt.

Vedeţi că sunt veşti îngrijorătoare, nu numai legate de numărul de doze la nivel internaţional. Și de faptul cum putem noi să facem această vaccinare, în aşa fel încât ea să devină eficientă. Pentru că dacă primim 150.000 de doze pe săptămână, 600.000 de doze pe o lună, înseamnă 300.000 de români imunziaţi.

Te-ar mai interesa: O dietă bogată în magneziu scade riscul de demenţă...

Dacă merge impecabil această campanie, iar în şase luni vom obţine maximum 1,8 milioane de români vor putea să fie imunizaţi. Mult sub ceea ce înseamnă 60-70% din populaţie imunizată. În aşa fel încât să se realizeze acel suport în controlul pandemiei.

Este nevoie şi aici de insistenţă la nivel european. Și mă întrebam şi eu, de ce unele ţări primesc alt număr de doze, iar noi suntem acolo, acel 4,6 %. Și poate că odată şi odată vom fi trataţi şi la Iaşi, Bucureşti, Oradea, la fel ca la Bruxelles” , a declarat Tudor Ciuhodaru.

Te-ar mai interesa: Medic celebru: există viață după moarte! Acestea s...

Tudor Ciuhodaru,audiat de Comisia de Disciplina | Iasi | Ziare.com

Trebuie să folosim toate cele trei metode utile pentru combaterea unei pandemii

Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iaşi, a vorbit despre motivele pentru care campania de vaccinare din Europa riscă să fie oprită. De asemenea, medicul a vorbit şi despre felul în care se desfăşoară campania de vaccinare la nivel naţional.

„Suntem pe un teren minat, dacă nu înțelegem și la nivel european și la nivel național, să folosim toate cele trei metode utile pentru combaterea unei pandemii. Vorbesc în primul rând de soluţia de moment, imediată care poate fi pusă rapid în practică.

Te-ar mai interesa: Dulciurile ne schimbă creierul. Oamenii de ştiinţă...

  • De testare exitinsă, gratuită. Și chiar mă pot întreba de ce vaccinul este gratuit, dar testarea în România este departe de a fi accesibilă a celor mai mulţi dintre noi.
  • În al doilea rând, dacă vorbim despre vaccin, da. Două sute de milioane de doze înseamă 100 de milioane de cetăţeni europeni vaccinaţi. Adică în jur de 20% din populaţia Europei. Iar aici este nevoie de suplimentarea acestor doze de vaccin şi găsirea altor metode terapeutice.

Mă puteţi întreba, de ce România nu profită de această situaţie. Era vorba de acel vaccin de la Timişoara, dezvoltat de cercetătorii români, să îl promoveze la nivel european. Și cine ştie, poate avem şi nou o dată şi o dată, o companie farmaceutică română. Institutul Cantacuzino să redevină funcţional şi avem acea fabrică de medicamente şi materiale sanitare, care să ne asigure succesul. Mai ales în situaţii de risc epidemiolgic crescut.

  • În al treilea rând, găsirea unui medicament anti-viral. Dau utilizarea a celor anticorpi monoclonali, utilizaţi cu succes în combaterea acestei coronaviroze în alte ţări, ar putea să fie a trei soluţie care poate fi pusă uşor în practică.

Vă daţi seama, ce simplu ar fi, să ajungi la farmacie şi să îţi cumperi medicamentul şi să poţi combate cu succes o coronaviroză”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private