duminică, mai 28, 2023

Politică de stat controversată anti-COVID. Angela Merkel: Una dintre cele mai „ieftine şi eficiente” metode de stopare a răspândirii virusului

O politică de stat controversată anti-COVID a împărțit opinia publică din Germania. Această țară a introdus ventilarea spaţiilor interioare în formula guvernamentală de combatere a pandemiei COVID-19. Cancelarul german Angela Merkel a explicat că noua măsură este probabil una dintre cele mai „ieftine şi eficiente” metode de stopare a răspândirii virusului.

Te-ar mai interesa: Dietă Oprah. Vedeta este de nerecunoscut după ce a...

Ghidul guvernamental de luptă cu coronavirusul a fost completat cu o nouă recomandare, şi anume aerisirea încăperilor. Astfel, strategia naţională de combatere a virusului în Germania e cuprinsă acum în acronimul AHACL. Asta înseamnă distanţare, igienă, măşti, aplicaţia de avertizare privind infecţiile cu coronavirus şi aerisirea spaţiilor interioare.

„Ventilarea regulată de impact în toate încăperile private şi publice poate reduce considerabil riscul infectării”, se arată în noile recomandări guvernamentale.

Ce înseamnă și cum se face ventilarea regulată?

  • Ventilarea de impact sau Stosslüften. Acest lucrur înseamnă deschiderea largă a ferestrelor de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, vreme de cel puţin cinci minute.
  • O variantă şi mai eficientă este Querlüften, ventilarea încrucişată. Acest tip de ventilare implică deschiderea tuturor ferestrelor dintr-un spaţiu permiţând astfel o aerisire completă.
De altfel, ventilarea locuințelor de două ori pe zi, este o clauză a contractelor de închiriere. Germanii au o adevărată obsesie naţională pentru aerul curat. Obişnuinţa se transpune şi la nivelul tehnologiei sofisticate a ferestrelor, care pot fi deschise în toate direcţiile.
Christian Drosten, şeful departamentului de boli infecţioase de la spitalul Charité din Berlin, a dedicat un spaţiu larg ventilării în podcasturile sale despre pandemia COVID-19.
Expertul Germaniei în coronavirus a lăudat beneficiile purificării aerului dintr-o încăpere. Publicația Die Zeit, citat de topremediinaturiste.ro, a dedicat o ediţie specială de 10 pagini metodelor şi explicaţiilor ştiinţifice referitoare la aerisirea spaţiilor. Specialiștii au insistat pe metoda de aerisire a încăperilor, pe timp de iarnă.

Germania, politică de stat controversată anti-COVID

Şcolile din Germania adoptă de mult această practică a aerisirii frecvente. În contextul pandemiei, însă, s-a pus problema unor instrucţiuni ceva mai precise. O şedinţă recentă a miniştrilor educaţiei din statele germane a fost dedicată modalităţilor în care se poate aerisi eficient o sală de clasă.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar: Cu cât rămânem mai mult în trecut, în r...

Cinci experţi din domenii precum mecanica fluidelor, igiena aerului şi aerodinamică au subliniat importanţa aerisirii unei încăperi la fiecare 15 sau 20 de minute vreme de cel puţin cinci minute primăvara şi toamna, şi trei minute iarna.
„Există dovezi clare ale unei corelaţii între calitatea aerului dintr-un birou şi numărul zilelor de concediu medical al angajaţilor”, a declarat Martin Kriegel, inginer şi expert în ventilare la Universitatea tehnică din Berlin, pentru sursa citată.
Pe de altă parte, mulţi nemţi se plâng la serviciu şi în mijloacele de transport că îngheaţă de frig. Prin urmare, tensiunile ar putea creşte odată cu venirea iernii. Mai ales dacă şi mai mulţi nemţi vor respecta recomandările guvernului.

„Un scenariu tipic este cineva care deschide fereastră într-un birou sau în tren. Apoi, cineva sare imediat şi se plânge din cauza curentului. O altă obsesie a nemţilor. Este motivul pentru care majoritatea oamenilor poartă aici eşarfe”, a declarat o profesoară de școală primară, în vârstă de 34 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private