duminică, noiembrie 28, 2021

Medic român din Italia, concediat pentru că nu s-a vaccinat. „Nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei”.

Este povestea incredibilă a unei doctorițe românce stabilite în Italia. Mariana Iulian,

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

medic român și consilier orășenesc în Aprilia, o localitatea cu aproximativ 74.000 de cetățeni, a fost suspendată din funcție pentru simplu motiv că nu s-a vaccinat anti-covid.

Alți trei medici de familie au fost susppendați din serviciu la Aprilia, în regiunea Lazio, pentru că nu s-au vaccinat anti-Covid, așa cum prevăd reglementările legislative emise de autoritățile din această țară.

Medicul Mariana Iulian susține că nu s-a vaccinat deoarece sănătatea nu i-ar permite acest lucru, nu pentru că ar fi împotriva vaccinului.

„Nu sunt un medic no-vax. Alegerea de a nu mă vaccina este

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

cauzată de starea mea de sănătate. Am luptat mereu împotriva pandemiei”, a declarat Mariana Iulian conform Latina Today, citat de rotalianul.ro.


Medic român din Italia, concediat pentru că nu s-a vaccinat

În urma creșterii numărului de infecții cu virusul SARS-CoV-2 din ultimile săptămâni, autoritățile din localitatea Aprilia au restabilit obligativitatea măștii chiar și în aer liber, precum și alte măsuri restrictive.

Celălalt subiect fierbinte este însă și cel al vaccinărilor. Aprilia înregistrează o rată a vaccinărilor mai mică decât media pentru regiunea Lazio și ca cea națională. În acest

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

context se încadrează și problema legată de suspendarea de către ASL a trei medici de familie care au refuzat să se vaccineze. Printre aceștia, așa cum precizam mai sus, se numără și consilierul municipal Mariana Iulian care a lămurit decizia sa printr-o scrisoare deschisă.

Mariana Iulian a ținut să sublinieze că nu este împotriva vaccinării anti-Covid, așa cum au scris unele publicații.

„Alegerea de a nu mă supune vaccinării împotriva Covid-19 se datorează în mod fundamental stării mele de sănătate, investighez și fac analize, exact așa cum ar face orice pacient în situații similare cu

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

cea în care mă aflu. Până la suspendare, le-am făcut eu personal vaccinul pacienților mei. Așadar, afirmațiile conform cărora m-aș opune vaccinării în general nu corespund realității.

(…) În ultimii ani, nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei, așa cum stau mărturie și unele inițiative pe care le-am promovat. Sunt de acord cu alegerile administrației municipale, continui să acord cea mai mare atenție acestui virus și recomand tuturor cetățenilor, ca medic și, de asemenea, ca și cetățean, să aibă în continuare cea mai mare prudență.

În ceea ce privește datele despre campania de vaccinare

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

în rândul cetățenilor de naționalitate română, aș dori să precizez că astăzi, comunitatea românească este mai puțin numeroasă decât era înainte și este formată din foarte puțini bătrâni, mulți subiecți de vârstă medie și mai ales tineri și copii care încă nu sunt incluși în programul de vaccinare anti-Covid.

Toate acestea explică motivul unui număr aparent mic de vaccinări”.

Românii din Italia nu reușesc să se vaccineze

Medicul român  a încercat să explice motivele numărului scăzut de persoane vaccinate în rândul românilor stabiliți în Italia.

„Sper ca această atenție mediatică să ajute teritoriul nostru să se concentreze asupra problemelor critice cu care sistemul local de sănătate se confruntă în această perioadă, nu în ultimul rând deficitul de medici generaliști din oraș.

Numai cu un sistem sanitar eficient se poate face față unor urgențe precum cea pe care o parcurgem de aproape doi ani. Consider că acesta este un element fundamental, de luat în considerare”, a concluzionat medicul Mariana Iulian.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri