Sari la conținut

Medic român, întrebarea zilei: Dacă ucrainienii pot intra în România fără certificate sau teste, de ce românii trebuie să mai….

Medic român, întrebarea zilei pentru Raed Arafat: Dacă ucrainienii pot intra în România fără certificate sau teste, de ce românii trebuie să mai….

România a anunțat, încă de acum două săptămâni, prin vocea ministrului Apărării, Vasile Dâncu, că România este pregătită să primească 500.000 de refugiați. În aceste zile, în fața valului de refugiați ucrainieni care fug de teama războiului, autoritățile române au stabilit puncte de primire pentru refugiaţi în judeţe de graniţă cu Ucraina.

Alexandru Rafila: Trebuie să găsim o soluție să îi testăm pe refugiații ucrainieni

Pe lângă problema locurilor de cazare, s-a discutat și despre partea medicală. Ministrul Sănătății a anunțat joi că se caută o soluție de testare și de vaccinare a refugiaților ucrainieni.

„Trebuie să iniţiem şi demersurile legislative care să excepteze această categorie de persoane de la măsurile legate de carantină şi de completarea acelui formular electronic.

Citeste si:

Pot să vă spun cum ne pregătim noi, din punct de vedere al sistemului de sănătate. Am avut, după întâlnirea de dimineaţă de la Guvern organizată de domnul premier Ciucă, astăzi o discuţie cu reprezentanţii direcţiile de sănătate publică şi cu prefecţii judeţelor care se găsesc în zona de graniţă a Ucrainei, dar şi în judeţele care se învecinează cu această regiune pentru că un eventual val de refugiaţi trebuie să găsească şi un răspuns din punct de vedere al condiţiilor de asistenţă medicală, pe de o parte şi pe de altă parte al sănătăţii publice, pentru că vin dintr-o ţară unde sunt diverse probleme.

Trebuie să găsim o soluţie să îi testăm, să îi vaccinăm, dacă este cazul, şi trebuie să iniţiem şi demersurile legislative care să excepteze această categorie de persoane de la măsurile legate de carantină şi de completarea acelui formular electronic.

Vă daţi seama, este şi greu să stabileşti domiciliul, pentru că ei dacă solicită statutul de azilant trebuie să le oferim condiţii de cazare pe de o parte. Iar pe de altă parte trebuie să le oferim acces la serviciile de sănătate, nu numai de urgenţă, pentru că pot avea şi alte patologii care să necesite consult, medicaţie, iar lucrul acesta trebuie organizat”, a declarat, joi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Medic român, întrebarea zilei: Dacă ucrainienii pot intra în România fără certificate sau teste, de ce românii trebuie să mai….

În acest context, medicul Adina Alberts se întreabă retoric de ce românii care intră în țară trebuie să prezinte teste și certificate, iar ucrainienii, nu? Cunosocutul medic lasă să se înțeleagă că inutilitatea certificatelor verzi și a testelor anti-covid este demonstrată cu vârf și îndesat în aceste zile.

„ÎNTREBAREA ZILEI…

Ucrainienii pot intra în România indiferent de starea lor de sănătate, fără certificate sau teste.

Este ABSOLUT NORMAL să fie așa!!!

Atunci de ce românii noștri care vin în țară trebuie să mai prezinte teste și certificate la graniță?!

Noi de ce trebuie să mai prezentăm teste negative dacă vrem să mergem la doctor, la spital sau la mall?!”, se întreabă medicul Adina Alberts, pe pagina sa de Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.