Sari la conținut

Veste bună pentru persoanele FĂRĂ certificat verde. Pot intra în supermarketurile din mall-uri. Condițiile din spatele măsurilor de relaxare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Şeful DSU vrea noi măsuri stricte

Veste bună pentru persoanele FĂRĂ certificat verde. Pot intra în supermarketurile din mall-uri. Condițiile din spatele măsurilor de relaxare.

Joi, 3 februarie, în cadrul unei conferințe de presă susținută de responsabilii gestionării pandemiei COVID-19, Raed Arafat a făcut o serie de declarații despre ridicarea restricţiilor. Cum va fi accesul la mall şi supermarket.

Veste bună pentru persoanele fără certificat verde. Raed Arafat, despre condițiile măsurilor de relaxare

Care sunt, mai exact, condițiile care trebuie îndeplinite pentru relaxarea acestor măsuri? Raed Arafat a anunţat că nu mai este nevoie de certificat verde pentru românii care merg la supermarket sau mall, dacă sunt create culoare de intrare, deplasare şi ieșise pentru clienți.

Șeful DSU a explicat că se face un calcul la spaţiul de vânzare şi fiecare operator va lua în considerare minim 4 mp pentru fiecare persoană.

Citeste si:

De asemenea, numărul de coșuri de cumpărături va fi limitat la numărul maxim de clienți aferent spațiului de vânzare. De exemplu, dacă avem 50 de clienți unitatea comercială va avea 50 de coșuri de cumpărături.

„Cu asigurarea unei suprafețe de 4 mp raportat la suprafața destinată vânzării pentru fiecare persoană şi este limitat numărul de coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces.

În mall-uri, centre comerciale unde existau magazine alimentare ele erau restricționate numai la persoanele vaccinate.

S-a ajuns la soluția că dacă există un culoar dedicat de intrare, deplasare şi ieșire se poate merge în condițiile în care se merge şi la celelalte magazine alimentare, dar va trebui stabilit clar 4mp pe persoană luând în considerare numai spaţiul de vânzare.

Dacă avem 50 de persoane limită atunci avem 50 de coșuri de cumpărături. Acestea sunt modificările aduse la Hotărârile de Guvern, în rest toate măsurile care au fost până acum au fost prelungite timp de o lună începând cu 7 februarie”, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

O astfel de decizie a CNSU trebuie dublată de o hotărâre de guvern pentru a intra în vigoare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.