duminică, ianuarie 29, 2023

Medic român, mesaj disperat. „Suntem împinși la savârșirea de malpraxis”

Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina, face parte dintre persoanele care au atras mereu atenția asupra faptului că personalul medical implicat direct în criza medicală este supus unor imense presiuni din toate părțile.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Laura Zarafin vorbește despre „medicina făcută la ordin” și despre absurditatea din spatele acestor ordine.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

„Suntem presați, se urlă la noi, ni se cer lucruri aberante. Este halucinant. Și eu cred, ca majoritatea colegilor mei urgentiști și ” ATI Covid „, că ne trebuie avocați. Suntem împinși la savârșirea de malpraxis. Se urlă de luni de zile din toate părțile – urlă cei ce trimit pacienții, urlă familiile… Este halucinantă medicina făcută la ordin. Mai ales când ordinul este absurd și cel care ți-l dă nu se gândește o secundă la pacient, ci doar la un pat în care sa îl pună. Că ai/nu oxigen, că ai sau nu loc în ATI …. SE URLĂ.
Gândiți-vă în fiecare secundă la pacienții voștri și nu la presiuni”, este mesajul disperat al Laurei Zarafin.

Medic român, mesaj disperat. „Suntem împinși la savârșirea de malpraxis”

Postarea a devenit virală în scurt timp. Mai mulți medici au scris comentarii în care își exprimau nemulțumirile și acuzau haosul din sistemul medical.
  • „Din păcate, nu sunteți singurii la care se urlă. Și noi, medicii de familie, suntem supuși aceluiași tratament. Și noi mai suntem și puși la colț, public sau pe grupurile profesionale, de către colegii de alte specialități… Așa că vă înțeleg perfect”, a fost unul dintre comentarii.
  • „Stiti de unde se împute pestele? Lipsa de profesionalism, de viziune,strategie, necunoașterea realității. Valul 2 trebuia pregătit. Ne-am plimbat, am vorbit… Si culmea, cînd ii aud acum ca vorbesc de vaccinare, incaruntesc”, a scris un alt urmăritor.

Medic român: „Da, așa-i, se urlă acum și la voi, pe ATI!

  • „Laura, solutia e sa declarati Major Incident in spital si gata, l-ati inchis. Daca ATI ul e plin, nu aveti cum sa mai luati pacienti. La noi, dupa ce s-a umplut ATI ul, am primit divert (nu mai vine nicio ambulanta) si pacientii din ATI sunt transferati in ATI la alte spitale din apropiere care au locuri. Acum avem chiar si spitalele Nightingale pentru asta. Nu spun ca aici e perfect. Nimeni nu stie cum sa gestioneze criza asta. Dar nu se poate sa ignori la nesfarsit nevoile si limitele fizice si emotionale ale personalului medical care lucreaza in conditiile astea de luni de zile”, a fost mesajul altui urmăritor.
  • „Da, așa-i, se urlă acum și la voi, pe ATI! Lucru cu care voi in ATI nu prea l ati intalnit; nici in alte sectii; urletele si balacareala se opreau inaite de covid in Urgenta/ upu/ cpu. Asta era specialitate noastra sa fim injurati, amenintati, trimisi in comisii de disciplina ma rog tot tacamul pe care il aveti si voi acum. Poate intelegeti cu totii ca aceste conditii de munca nu pot fi benefice ptr nimeni; DACA nu venea pandemia asta peste noi lucrurile ar fi ramas multi ani in acest stadiu; lasa ca nu ma injura pe mine! De aceea sunt foarte incantata de aparitia acestei pandemii si „doresc” sa ramana alaturi de noi multa vreme // poate incepe in sf sistemul sa se organizeze cumva; ca nu era corect ca doar unii sa lucreze in asemenea conditii. Cinism curat, nu!”, a comentat un alt doctor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private