marți, iunie 28, 2022

Terapia hiperbară în siguranță, așa a denumit dr. Elena Păcuraru, medic primar internist, postarea despre terapia hiperbară, în care a explicat beneficiile acestei proceduri. 

Iată ce spune dr. Păcuraru despre terapia hiperbară și despre cum ar trebui folosită în siguranță:

”Pentru ca suntem in sezonul sarbatorilor de iarna, “anotimpul de poveste”, m-am gandit sa va spun si eu una despre mult demonizata oxigenare hiperbara care omoara oameni si este un pericol care trebuie scos in afara legii.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Avea o bulă de emfizem, dar nu a pățit nimic în timpul terapiei

Bunul meu prieten, 70 ani, cu ceva probleme cardiace si diabetic dar care nu se stia cu probleme pulmonare si-a dorit sa faca o cura de terapie hiperbara in scop de regenerare, anti-aging. L-am examinat, am constatat ca nu are insuficienta cardiaca, tensiunea arteriala era relativ buna sub tratament, glicemiile insa mai mari decat ne-am fi dorit, dar cum aceasta terapie scade glicemia, i-am dat avizul de incepere. A efectuat cateva sedinte si din discutiile avute pe parcursul tratamentului imi marturiseste ca chiar se vede diferenta.

Se simte mult mai bine fizic, doarme mult mai bine, nu mai are stari de oboseala si somnolenta peste zi. Toate bune. Continuam. Surpiza vine de la o tomografie efectuata de rutina la un control general anual care ne arata o bula de emfizem intr-unul dintre plamani. Panica totala, oprim sedintele de oxigenare hiperbara in protestele lui violente, deoarece el se simtea foarte bine dupa numai cateva sedinte.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

De ce nu a patit nimic in timpul tratamentului hiperbar, desi avea o bula de emfizem (inexistenta pe tomografiile din anii anteriori) bula de emfizem care contraindica aceasta terapie?

Fapul ca s-au produs accidente nu înseamnă că această terapie nu va continua să facă lucruri bune pentru noi

Datorita presiunilor utilizate, sub 2 atmosfere (ATA) care reduce foarte mult din riscurile acestei terapii, fara a ii diminua efectele. Vechea medicina hiperbara si practicantii acesteia considera ca adevarata terapie hiperbara este numai cea care foloseste presiuni de minim 2,4 ATA si utilizeaza presiuni mari, indiferent de patologie.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Desi, ultimul Congres European de Medicina Hiperbara din decembrie 2021 a stabilit ca medicina hiperbara incepe de la 1,5 ATA. Desi in ultimii 10 ani, majoritatea studiilor efectuate in domeniu, cu rezultate favorabile dovedite stiintific pe diverse afectiuni, au utilizat presiuni de maximum 2 ATA.

Faptul ca s-au produs accidente, posibil legate de aceasta terapie, acestea nu impiedica oxigenarea hiperbara sa ne aduca acest plus de oxigen atat de necesar in organism, sa ne regenereze celulele si organele, inclusiv celula nervoasa, sa ne opresca inflamatiile, sa ne stimuleze imunitatea, sa ne creasca tonusul fizic si intelectual.
Aceasta terapie va continua sa faca pentru noi toate aceste lucruri bune, cum o face de 400 de ani incoace, de cand a fost descoperita. Chiar si la presiuni mai mici de 2 ATA.
Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului!”

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private