Sari la conținut

Medic rus, exercițiu pentru întărirea sistemului imunitar

Medic rus, exercițiu pentru întărirea sistemului imunitar.

Profesorul Sergey Bubnovsky, un renumit medic rus, doctor în științe medicale și autor al mai multor cărți de specialitate, recomandă o metodă foarte simplă şi eficientă pentru întărirea sistemului imunitar.

Sergey Bubnovsky

Medic rus, exercițiu pentru întărirea sistemului imunitar

Este o metodă care relaxează, alungă senzaţia de picioare grele şi obosite, vindecă răceala şi consolidează imunitatea. În cazul în care răceala este deja instalată, o astfel de metodă inedită ajută la fortificarea promptă a imunităţii. În acest caz, călcarea apei se va face la fiecare 4 ore. Tratamentul nu afectează simptomele de răceală şi nu are efecte adverse.

  • În fiecare seară, se umple un lighean cu apă rece, în care se înmoaie picioarele. Nu se foloseşte apă caldă.
  • Loviţi uşor apa cu tălpile şi jucaţi-vă cu ea timp de 15 secunde. După acest timp, se scot picioarele din apa rece, iar fără a le usca sau şterge cu prosopul (ci ude) vor fi încălţate imediat cu o pereche de şosete groase din lână. Timp de un sfert de oră, se va circula prin casă. Repetaţi această procedură în fiecare seară, pentru stimularea imunităţii.
  • De asemenea, atunci când se face baia rece, este important ca în încăpere să fie cald, iar picioarele să fie şi ele calde. Opţional, se pot alege vase mai adânci în care, cufundând picioarele, apa să le cuprindă pe acestea până sub genunchi.

Apa rece stimulează sistemul imunitar

Această metodă a devenit un adjuvant de bază în menţinerea sănătăţii, în prevenirea îmbolnăvirilor, ba chiar şi în tratarea cu succes a unor boli deja instalate. Procedurile fizitoterapeutice bazate pe folosirea diversă a apei îmbunătăţesc circulaţia periferică, întăresc activitatea inimii, conferă un tonus muscular bun şi cresc rezistenţa inimii.

Nu în ultimul rând, acestea cresc rezistenţa organismului la infecţii şi la fortifierea sistemului nervos, ceea ce ajută, implicit, la menţinerea sănătăţii în parametri normali.

Băile cu apă rece au o tradiţie veche în numeroase culturi, în special în cea rusă. Există mai multe procedee de călire şi de tratare a organismului cu apă rece, printre care şi călcarea uşoară a apei reci cu tălpile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel