duminică, iunie 4, 2023

Potrivit doctorului David R. Sullivan, cunoscut și sub numele de „doctorul picioarelor”, pot exista simptome ale colesterolului ridicat care pot apărea la nivelul picioarelor.

Dr. Sullivan a precizat: „Durerile de degete și de picioare, în special noaptea, ar putea fi un semn de avertizare a nivelului ridicat de colesterol”.

El a explicat: „Această durere ar putea indica ateroscleroză, o acumulare de plăci care se formează în vasele de sânge, împiedicând sângele să circule liber.”

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Dr. Sullivan a adăugat: „Spre deosebire de durerea provocată de uzura de zi cu zi, acest semn de avertizare privind nivelul ridicat al colesterolului găsit la nivelul picioarelor va arde sau vă va durea în timp ce vă odihniți în pat.

„Acesta este un semn că extremitățile tale nu primesc suficient sânge bogat în oxigen.”

Tuturor celor care se confruntă cu astfel de simptome li se recomandă cu tărie să ceară imediat medicului un test de colesterol în sânge.

În timp, dacă nu este tratat, prea mult colesterol poate duce la boala arterială periferică (PAD), scrie Express.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Asistenta cardiacă superioară Emily McGrath, care lucrează la British Heart Foundation (BHF), a declarat că, în cel mai rău caz, PAD poate fi „amenințătoare de viață”.

McGrath a precizat: „PAD afectează de obicei picioarele – poate duce adesea la dureri de picioare la mers și, în cazuri grave, la cangrenă și chiar amputare”.

„Durerea de tip crampă” în timpul exercițiilor fizice poate fi reprezentativă pentru PAD, în plus față de:

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

  • Durere persistentă
  • Ulcere
  • Gangrena la nivelul picioarelor.
  • Orice persoană care prezintă astfel de simptome ar trebui să fie îndrumată de medicul de familie către un specialist vascular.

Test Doppler

„Fluxul sanguin poate fi verificat și cu ajutorul unui test Doppler”, a declarat McGrath. „Un test Doppler este folosit pentru a compara presiunea sângelui la nivelul gleznei ca raport cu presiunea sângelui din braț.”

McGrath a declarat că un „raport normal” ar fi de „0,9 până la 1,1”, în timp ce o persoană cu PAD va avea un raport sub 0,9.

Persoanele care suferă de PAD au un risc de până la „cinci ori” mai mare de atac de cord în comparație cu cele care nu suferă de această afecțiune.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Vor fi puse în aplicare măsuri preventive pentru a ajuta la reducerea acestui risc, dar un medic va discuta cu dumneavoastră despre nevoile dumneavoastră individuale în timpul unei consultații.

Oricine speră să își reducă nivelul colesterolului este recomandat de NHS să facă exerciții fizice mai frecvent.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private