duminică, iunie 4, 2023

Cancerul ovarian este considerat al șaselea cel mai frecvent cancer la femei în Marea Britanie, cu aproximativ 7.500 de cazuri noi în fiecare an.

Dacă aveți frecvent o senzație rapidă de sațietate după ce mâncați, ar putea fi un semn de ceva mai grav. Un medic explică faptul că acest semn ar putea fi „primul” semnal de alarmă al cancerului.

Toată lumea se poate confrunta din când în când cu un apetit scăzut. Fie că aveți o supărare la stomac sau pur și simplu nu vă este deosebit de foame, o apariție unică a lipsei de apetit nu este un motiv de îngrijorare.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Cu toate acestea, dacă lipsa dorinței de a mânca și „senzația de sațietate rapidă după ce mănânci” îți sună prea familiar, ar putea fi timpul să te duci la medicul tău de familie.

Dr. Deborah Lee de la Farmacia Online Dr. Fox a declarat: „Cancerul ovarian vă face să vă simțiți sătulă rapid după mese, deoarece cauzează adesea o acumulare de lichid în abdomen, cunoscută sub numele de ascită.

„Pe măsură ce lichidul se acumulează, acesta apasă pe organele interne, inclusiv pe stomac, ceea ce înseamnă că stomacul nu se poate întinde așa cum o face de obicei atunci când este plin de mâncare.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

„O treime dintre femei au ascită atunci când cancerul ovarian este diagnosticat pentru prima dată.”

Mai mult decât atât, ascita și lipsa poftei de mâncare care o însoțește ar putea fi unul dintre „primele” simptome ale cancerului ovarian, potrivit expertului.


Alte semne ale cancerului ovarian pe care trebuie să le depistați

Un alt semn revelator al acestui tip de cancer poate apărea, de asemenea, în burtă – balonarea.

Dr. Lee a spus: „Balonarea este unul dintre cele patru simptome cele mai frecvente ale cancerului ovarian – alături de senzația de sațietate la scurt timp după ce mănânci, dureri abdominale și nevoia de a urina mai des.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

„Presiunea ascitei pe stomac și alte organe interne poate provoca balonare, dureri abdominale, reflux și indigestie, greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate, nevoia de a face pipi mai des, constipație și senzație de lipsă de aer.

„Este posibil să simțiți o strângere în stomac, că stomacul este dilatat, umflat și inconfortabil. Pot exista râgâieli și un exces de gaze.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Cancerul ovarian poate prezenta, de asemenea, sângerări vaginale anormale.”

Dacă astfel de simptome sunt o apariție regulată pentru dumneavoastră, ar trebui „să vă consultați medicul de familie”.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private