Sari la conținut

Simptomul cancerului care se poate masca în arsuri la stomac: când trebuie să te îngrijorezi. Plus alte 5 semne de urmărit

cancer ovarian
Sursă foto: Getty Images
Simptome cancer ovarian

Simptomul cancerului care se poate masca în arsuri la stomac: când trebuie să te îngrijorezi. Ai simțit vreodată că îți arde pieptul? Ei bine, sunt șanse să fi experimentat arsuri la stomac.

Sentimentul neplăcut și adesea dureros nu este de obicei nimic de îngrijorat. Doar că, în unele cazuri, poate fi un simptom al cancerului ovarian.

Coaliția Mondială pentru Cancerul Ovarian (WOCC) a publicat un studiu la nivel internațional folosind un eșantion format din 1.500 de femei care trăiesc cu cancer ovarian și a constatat că 9 din 10 femei au avut multiple simptome înainte de diagnostic. În același timp, 2 femei din 3 nu auziseră de cancer ovarian sau nu știau nimic despre el înainte de diagnosticare.

Simptomul cancerului care se poate masca în arsuri la stomac: când trebuie să te îngrijorezi

Cancerul ovarian este adesea diagnosticată târziu când șansele de supraviețuire sunt slabe, deoarece simptomele sunt vagi, cum ar fi durerile de stomac, lipsa poftei de mâncare și balonarea.

Un nou studiu a descoperit că femeile cu cancer ovarian nediagnosticat au cumpărat cantități tot mai mari de tablete pentru indigestie pentru a-și ușura simptomele.

„Simptomele de cancer pe care le căutăm sunt foarte frecvente. Folosind datele de cumpărături, studiul nostru a constatat o creștere vizibilă a achizițiilor de medicamente pentru durere și indigestie în rândul femeilor cu cancer ovarian cu până la opt luni înainte de diagnostic, în comparație cu femeile fără cancer ovarian.

Dar pentru unele femei, acestea ar putea fi primele semne ale ceva mai grav”, a spus autorul studiului, dr. James Flanagan, de la Imperial College London, potrivit The Sun.

„Sperăm că această cercetare poate duce la depistarea simptomelor mai devreme și la îmbunătățirea opțiunilor de tratament ale pacienților”, a adăugat aceatsa. 

Care sunt semnele și simptomele cancerului ovarian

Multe simptome ale cancerului ovarian sunt greu de recunoscut, deoarece sunt similare cu afecțiuni precum sindromul colonului iritabil (IBS). Alții au crezut în mod eronat că umflarea este rezultatul sarcinii.

Cu toate acestea, există lucruri la care trebuie să fiți atente:

  • Un stomac umflat
  • Senzație de balonare în mod constant
  • Necesitatea de a urina frecvent
  • Disconfort în abdomen sau zona pelviană
  • Te simti satulă rapid cand mănânci

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel