Sari la conținut

Medic: Simptom al cancerului care ar putea fi ignorat în timpul nopților călduroase

transpiratie nocturna
sursa foto: arhiva doctorul zilei
simptom cancer

Din cuprinsul articolului

Un medic a împărtășit semnele de avertizare care ar putea indica faptul că transpirațiile nocturne nu sunt declanșate doar de vremea caldă.

Transpirația este modalitatea naturală a corpului dumneavoastră de a regla temperatura corporală – un lucru care este foarte activ în acest moment.

Temperaturile caniculare lasă multe haine ude în timpul zilei, dar noaptea s-ar putea să nu fie mult mai blândă.

Deși s-ar putea să ignorați instantaneu transpirațiile nocturne pe această vreme, un medic a avertizat că acestea ar putea semnala uneori probleme grave de sănătate, inclusiv cancerul.

Dr. Suhail Hussain, medic personal și medic de familie, a declarat: „Transpirația pe timp de noapte este un fenomen comun și unul care este mult mai probabil să se întâmple în nopțile fierbinți și lipicioase, așa cum ne confruntăm acum.

„Cu toate acestea, apariția unor astfel de simptome nu ar trebui să fie pur și simplu respinsă ca fiind: „Oh, ei bine, este doar cald afară”.

„Transpirațiile nocturne pot fi un semn al ceva mai grav, de exemplu, infecții grave, menopauză și chiar cancer.”

Cum să faci diferența?

Deși transpirațiile nocturne ar putea fi un semnal de alarmă care indică o afecțiune mortală, ele pot fi, de asemenea, complet normale.

Din fericire, medicul a explicat cum să depistezi transpirațiile nocturne canceroase.

Dr. Hussain a spus: „Transpirațiile asociate cu cancerul sunt în mod normal îmbibate – la propriu. Vă puteți trezi cu pijamaua și așternuturile de pat ude de transpirație”.

De asemenea, expertul a subliniat și alte semne revelatoare care înseamnă că ar trebui să consultați un medic în legătură cu transpirațiile nocturne:

  • Transpirațiile sunt persistente și neîntrerupte. De cele mai multe ori, transpirațiile nocturne datorate unor cauze necanceroase vor fi intermitente.
  • Alte simptome conexe (cum ar fi oboseala și lipsa de energie)
  • Pot exista, de asemenea, vânătăi inexplicabile
  • Este posibil să aveți dureri care nu pot fi explicate
  • Poate exista o mărire a ganglionilor limfatici
  • Poate exista, de asemenea, transpirație în timpul zilei, care în mod clar nu este asociată cu faptul că este prea cald noaptea.
  • Transpirațiile nocturne canceroase sunt cel mai frecvent cauzate de leucemie și limfom, care sunt cancere legate de sistemul sanguin și de ganglionii limfatici.

Prin urmare, este posibil să aveți și simptome precum glandele mărite și vânătăi ușoare, a adăugat medicul, scrie Express.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel