Sari la conținut

Medic: Trei alimente „antiinflamatorii” care ar putea reduce riscul de cancer

De la afine la kimchi, un medic a recomandat trei alimente care ar putea ține la distanță cancerul.

Deși nu există o soluție clară care să garanteze o viață fără cancer, ar putea fi de ajutor să se concentreze asupra unuia dintre procesele care pot duce la această afecțiune mortală.

Inflamația este o sabie cu două tăișuri. Ea poate să se prezinte ca un mecanism de apărare al organismului împotriva bacteriilor și virușilor străini, dar poate însemna și probleme.

„Uneori, însă, celulele inflamatorii cronice pot stimula, de fapt, celulele canceroase să crească”, a declarat Dr. Deborah Lee, de la Dr. Fox Online Pharmacy, potrivit Express.

Ea a continuat: „Reducerea inflamației face mult mai dificilă creșterea cancerelor.

Citeste si:

„Reducerea nivelului de inflamație cronică este o modalitate de a ne menține sănătoși și de a încerca să reducem riscul de cancer”.

Cercetarea, publicată în revista PLOS One, a sugerat, de asemenea, că o dietă antiinflamatoare ar putea reduce riscul de a avea acest vinovat mortal.

Analizând peste 100.000 de participanți, echipa de cercetare a constatat că respectarea acestui tip de dietă a arătat o reducere „mică, dar semnificativă din punct de vedere statistic” a riscului de cancer, în special a cancerului gastric și pulmonar la bărbați, a explicat medicul.

Prin urmare, Dr. Lee a recomandat următoarele alimente pentru a ținti inflamația, precum și pentru a reduce riscul de cancer.

eliminarea toxinelor din organism

Afine

Plin de substanțe fitochimice care au capacitatea puternică de a inhiba stresul oxidativ, cunoscute sub numele de antocianidine, afinele ar putea ajuta la prevenirea deteriorării ADN-ului și a creării de celule canceroase anormale.

Dr. Lee a spus: „În studiile de laborator efectuate pe animale, s-a demonstrat că substanțele chimice din afine distrug celulele canceroase de sân și reduc răspândirea metastatică.”

Medicul a recomandat consumul a 140 de grame de fructe albastre proaspete pe zi pentru a profita de beneficii.

Peștele gras

Bogat în acizi grași polinesaturați omega-3, peștele gras poate ajuta la inhibarea citokinelor inflamatorii care joacă un rol vital în procesul inflamator.

Dr. Lee a spus: „Studiile au arătat că un aport ridicat de pește gras este asociat cu un risc mai mic de cancer de sân.

„Cu toate acestea, dovezile privind uleiul de pește și prevenirea cancerului în general nu sunt puternice, deoarece alte studii nu au constatat acest beneficiu.”

În cazul în care nu știți, printre peștii grași se numără somonul, păstrăvul, heringul, macroul, sardinele și sardinele.

Medicul a recomandat consumul a două porții pe săptămână, dar a avertizat să nu exagerați.

„Peștele conține, de asemenea, metale grele precum mercurul și arsenicul”, a adăugat ea.

Probiotice

Găsite în alimente precum chefirul, miso, kimchi sau pâinea din aluat acru, probioticele descriu bacteriile vii care sunt necesare pentru a vă menține intestinul sănătos.

Dr. Lee a spus: „Unele tipuri de bacterii produc acizi grași specifici cu lanț scurt, cum ar fi butiratul și propionatul, care au proprietăți de suprimare a cancerului.

„Alți metaboliți din bacterii pot declanșa răspunsul imunitar mediat de celulele T împotriva dezvoltării celulelor canceroase.”

Pentru a vă spori sănătatea intestinală și aportul de probiotice, medicul a sfătuit să consumați unele dintre alimentele enumerate mai sus ca parte a dietei obișnuite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.