Sari la conținut

Medic: Un simptom al diabetului afectează stomacul

Colita este o inflamație a colonului. Care sunt cauzele?
Sursa foto: pixabay
Unele infecții bacteriene sau virale pot declanșa colita.

Simptom al diabetului care afectează stomacul. Diabetul de tip 2 duce la niveluri necontrolate de zahăr din sânge, care afectează starea generală a organismului. Diareea diabetică este rezultatul unor niveluri crescute persistente de zahăr din sânge.

Un simptom al diabetului care afectează stomacul

Potrivit unui articol publicat în JAMA, diareea este adesea intermitentă; poate alterna cu perioade de evacuare normală sau constipație.

insulina
Sursă foto: GETTY Images

„De obicei este nedureroasă, apare atât în ​​timpul zilei, cât și pe timp de noapte și poate fi asociată cu incontinența fecală”, se arată în articol.

Diareea diabetică este clasificată ca neuropatie diabetică. A doua condiție este un tip de afectare a nervilor care poate apărea cu boala în cauză. Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge (glucoză) pot afecta nervii din întregul corp. Potrivit articolului JAMA, diareea diabetică este frecvent asociată cu neuropatia autonomă. Este o afecțiune în care glicemia crescută dăunează sistemului nervos autonom, care controlează inima, vezica urinară, stomacul, intestinele, organele genitale și ochii.

Cel mai important lucru cu neuropatia este controlul nivelului de zahăr din sânge. Cele mai eficiente contramăsuri includ schimbările unui stil de viață sănătos.

Potrivit Diabetes.co.uk, exercițiile fizice pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, iar mersul pe jos este o modalitate bună de a obține rezultate excelente.

„Exercițiile mai intense vor avea un efect mai bun asupra scăderii zahărului din sânge, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul, deoarece exercițiile intense pot declanșa un răspuns la stres care determină organismul să crească nivelurile de glucoză din sânge”, notează sursa citată.

Simptomele rămase ale bolii sunt următoarele: urinare frecventa, sete excesivă, foame excesivă, vedere neclară, lipsa de energie și oboseală extremă.

Amorțeală și furnicături în mâini și picioare

Vindecarea lentă a rănilor și infecții recurente Mulți oameni cu diabet zaharat de tip 2 nu sunt conștienți de starea lor, deoarece simptomele nu sunt evidente pentru o lungă perioadă de timp, deoarece simptomele sunt similare cu cele ale diabetului de tip 1 și pot dura ani înainte ca un diagnostic să fie pus.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: