vineri, iunie 2, 2023

Medicament folosit pentru a întrerupe sarcinile. Ministerul japonez al Sănătății vine cu vești bune pentru femei în ceea ce privește întreruperile de sarcină. Potrivit instituției, s-a aprobat folosirea unui medicament care blochează acțiunea progesteronului în stadiu incipent.

Potrivit ultimelor rapoarte, pilula, produsă de o companie farmaceutică britanică, poate întrerupe o sarcină în stadiu incipent. Până acum, avorturile în Japonia puteau fi efectuate doar chirurgical și adesea necesitau consimțământul soțului sau al partenerului.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

Compania farmaceutică britanică și-a depus produsul, un tratament în două etape de mifepristonă și misoprostol, pentru aprobare în Japonia în decembrie 2021. Pilula pune capăt sarcinilor de până la nouă săptămâni.

Medicamentul, mifepristonul, ingredientul activ al pilulei de avort, a fost aprobat pentru prima dată în Franța în 1988 și în SUA în 2000.

Potrivit NHK, studiile clinice efectuate în Japonia au arătat că 93% dintre participante au avortat complet în termen de 24 de ore de la administrarea pilulei.

Decizia Ministerului Sănătății de a aproba vânzarea pilulei abortive a fost aprobată de experții medicali din țară.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

Potrivit CNN, Kanako Inaba, obstetrician și ginecolog, a declarat că aprobarea pilulei este o oportunitate de a crește gradul de conștientizare a metodelor contraceptive și a educației sexuale.

Costul total al pilulei și al unui consult medical este scump, similar cu cel al unui avort chirurgical. Cu toate acestea, avorturile nu sunt acoperite de asigurările publice de sănătate din Japonia, ceea ce face mai dificil accesul la această metodă pentru femeile care nu-și pot permite costurile.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Potrivit Ministerului Sănătății, 126.174 de avorturi au fost efectuate în Japonia în anul fiscal 2021. Activiștii japonezi fac lobby de ani de zile pentru a obține aprobarea pilulelor de avort, iar decizia este văzută ca un important pas înainte pentru drepturile reproductive în țară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private