Sari la conținut

Medicament minune: distruge cancerul în 48 de ore. Oportunități uriașe de cercetare, spun oamenii de știință

Medicament minune: distruge cancerul în 48 de ore.Descoperire uimitoare: cercetătorii de la Universitatea Stanford din California au demonstrat pentru prima oară în toamna anului trecut că EBC-46, extras din plante, poate fi sintetizat.

Inițial, s-a crezut că, având în vedere structura sa complexă, compusul chimic nu poate fi sintetizat in laborator.

Lumea medicală a fost uimită după ce tumorile canceroase au dispărut în doar 48 de ore de la administrarea unei singure doze din acest medicament obținut din fructe ce se găsesc într-un singur loc de pe glob.

Cryptic Epoxytiglianes from the Kernels of the Blushwood Tree (Fontainea picrosperma) | Journal of Natural Products

Cum funcționează acest medicament minune anti-cancer

Oamenii de știință au explicat că, în urma injectării cu EBC-46 se declanșează un răspuns imun pri n activarea leucocitelor (globulele albe din sange), care atacă tumora și o micșorează până la dispariție.

Mai simplu spus, EBC-46 rupe vasele de sânge ale tumorii și distruge în cele din urmă,  celulele canceroase.

„Suntem foarte încântați să anunțăm prima sintetizare a EBC-46. Producerea în laborator a EBC-46 deschide oportunități uriașe de cercetare și clinice ”, au anunțat profesori de chimie, biologie și biochimie implicați în studiul care descrie rezultatele sintetizării EBC-46 în revista Nature Chemistry, scrie news.stanford.edu.

Până acum, rezultatele au fost observate în mai multe tipuri de cancer de piele și cel al cancerului mamar.

Dacă acest tratament se va dovedi sigur și eficient la oameni, noul medicament va oferi o gamă largă de tratamente în cazul cancerului, în special la pacienții vârstnici.

În plus, prin același fel de proces de sinteză a EBC-46 pot fi obținuți compuși similari chimic, ce ar putea fi mult mai eficienți în tratarea unor alte boli grave, printre care SIDA, scleroza multiplă și chiar Alzheimer, prin acțiunea asupra unei enzime cheie în aceste afecțiuni: PKC.

Medicament unic care poate învinge patru tipuri de cancer

Medicul Victoria Gordon, CEO companiei QBiotics, care s-a ocupat de primele studii pe animale, cu succes, și care a dezvoltat EBC-46, spune că acest medicament este unul extraordinar și nu este deloc unul obișnuit, ci unic.

Extras din fructele de pădure specifice (blushwood), EBC-46 poate înfrânge cancerul. Potrivit acesteia, tratamentul cu EBC-46 poate învinge patru tipuri de cancer: trei tipuri de cancer de piele, printre care și melanomul, cel mai periculos, precum și cancerul mamar.

Una dintre pacientele care auparticipat la studiul clinic legat de acțiunea EBC-46, care a dezvoltat o tumoră la subraț, a mărturisit că risca amputarea brațului. Ea a intrat în acest studiu pentru a evita tocmai acest lucru.

„În mai puțin de 10 minute, s-a colorat în violet, negru, apoi în câteva zile a disăprut”, a povestit Denise Powell, după ce medicamentul i-a fost injectat direct în tumora dezvoltată la subraț.

Deși acest studiu clinic pe oameni a folosit doze mici și sigure din EBC-46, rezultatele sunt promițătoare, au anunțat cercetătorii.

Majoritatea tumorilor sunt tratate în prezent prin extirpare chirurgicală, aproximativ în 60 la sută din cazuri, în schimb, folosirea EBC-46 nu impune condiții speciale ca pregătirea unei săli de operație și aparatură specifică.

Blushwood Berries – Life Sprout Bioceuticals™

Ce sunt fructele de pădure blushwood

Fructele de pădure  „blushwood” cresc într-un singur loc din lume. Arborii blushwood se află în pădurile tropicale din regiunea Queensland din nordul Australiei și prezintă un imens potențial în vindecarea cancerului.

Descoperirea acestor fructe în urmă cu mai mulți ani a revoluționat lumea medicală. De atunci, cercetările au fost numeroase pentru a observa acțiunea unui compus chimic extraas di naceste fructe, cu capacități incredibile de a distruge rapid celulele canceroase.

Este vorba despre compusul chimic EBC-46, extras nautral din această singură specie de arbore din pădure tropicală, prezintă o bază extinsă pentru cercetare și utilizări clinice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel