Sari la conținut

Medicament retras URGENT de pe piață: a cauzat pierderea vederii şi un deces: “Nu le mai folosiţi”

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor testează sticle nedeschise de picături pentru ochi EzriCare Artificial Tears pe fondul unui focar de bacterii rezistente la medicamente care ar putea fi legate de produs, potrivit Insider.

După cum a raportat anterior Insider, a fost raportată „pierderea permanentă a vederii” rezultată dintr-o infecție oculară și o persoană a murit din cauza unei infecții a fluxului sanguin. Pacienții au fost testați pozitiv pentru o bacterie multirezistentă, numită Pseudomonas aeruginosa.

Pseudomonas aeruginosa poate provoca infecții în sânge, plămâni sau răni. Germenul devine din ce în ce mai greu de tratat pe măsură ce dezvoltă apărarea împotriva antibioticelor, astfel încât să nu fie ucis la fel de ușor, cunoscut sub numele de rezistență la antibiotice. Bacteriile se răspândesc de obicei la oamenii din spitale sau alte instituții de asistență medicală atunci când sunt expuși la apă sau sol contaminat, unde trăiește de obicei, potrivit CDC.

O bacterie rezistentă la medicamente a fost găsită în flacoanele de picături pentru ochi EzriCare

Miercuri, CDC a declarat că 55 de pacienți din 12 state (California, Colorado, Connecticut, Florida, New Jersey, New Mexico, New York, Nevada, Texas, Utah, Washington și Wisconsin) au fost testați pozitiv pentru o tulpină de Pseudomonas aeruginosa

Aceasta a fost o creștere față de 50 de pacienți din 11 state în ultima sa actualizare din 20 ianuarie 2023. Au fost prelevate probe de la pacienți din spitale și clinici de ambulatoriu între mai 2022 și ianuarie 2023.

Majoritatea pacienților au declarat pentru CDC că au folosit lacrimi artificiale EzriCare. Testele de laborator ulterioare au detectat o tulpină de Pseudomonas aeruginosa care se potrivea cu tulpina focarului în sticle deschise de la pacienți cu și fără infecții oculare în două state fără nume.

„Testarea sticlelor nedeschise de lacrimi artificiale EzriCare este în curs de desfășurare pentru a ajuta la evaluare, dacă este posibil să fi avut loc contaminarea în timpul producției”, a declarat CDC.

Se așteaptă o rechemare a produsului

EzriCare a declarat într-o declarație de miercuri că nu cunoaște testele care au legat „definitiv” focarul de Pseudomonas aeruginosa de lacrimile artificiale EzriCare. Dar, a spus că a încetat să vândă produsul, care este fabricat în India de o companie numită Global Pharma Healthcare PVT Limited și comercializat și sub alte nume de marcă.

„Înțelegem că Global Pharma Healthcare PVT Limited va iniția o rechemare a produsului, dar de la data și ora acestui comunicat de presă nu s-a întâmplat”, a spus EzriCare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel