luni, ianuarie 30, 2023

Medicamente interzise după vârsta de 65 de ani. Află de ce sunt considerate PERICULOASE!

În fiecare an, revista Prescrire a publicat lista medicamentelor care trebuie evitate pentru că sunt considerate mai mult periculoase decât utile.

În această nouă ediție, argilele medicinale utilizate pentru diverse afecțiuni intestinale, inclusiv diaree, arsuri gastrice sau reflux gastro-esofagian, trebuie evitate, deoarece conțin plumb.

Te-ar mai interesa: Cele mai dificile zodii. Sunt imposibil de înțeles...

„Plumbul are efecte toxice neurologice, hematologice, renale și cardiovasculare, precum și efecte reprotoxice, cele mai multe dintre acestea crescând odată cu doza de expunere. În diaree, argilele modifică aspectul scaunelor fără a afecta pierderile de lichide și riscul de deshidratare”, notează Prescrire.

„În cazurile de reflux gastro-esofagian necomplicat, atunci când utilizarea unui medicament pare utilă, alte medicamente au o balanță beneficiu-risc favorabilă, cum ar fi un antiacid fără argilă într-un tratament pe termen scurt, în doze moderate, de exemplu, combinația de bicarbonat de sodiu și alginat de sodiu”.

Te-ar mai interesa: Un pastor spune că a murit și a ajuns în iad. Demo...

Importanța dietei

Autoritatea Națională de Sănătate din Franța ne reamintește că utilizarea acestor medicamente trebuie să fie folosită în situații specifice.Medicamentele antivomitive nu sunt recomandate persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Substanțele active din acele medicamente ar putea interacționa cu alte medicamente administrate zilnic, cum ar fi cele pentru afecțiuni renale.

Te-ar mai interesa: Pansament gastric natural. Acest ceai elimină arsu...

 

În cazul grețurilor, ghimbirul nu prezintă niciun risc și poate aduce anumite beneficii. Într-un interviu acordat publicației La Dépêche, Séverine Carré-Pétraud, doctor în farmacie și director editorial al revistei Prescrire, spune cât de importantă este alomentația.

„Cel mai important este să vă hidratați bine și apoi să vă adaptați dieta. În cazul unei infecții benigne, cum ar fi gastroenterita, diareea nu este gravă. Acesta evoluează în mod natural și favorabil. Este o chestiune de câteva zile. Pentru adulți, se recomandă consumul de alimente cu amidon și cereale bine gătite. Cu toate acestea, limitați consumul de brânză”, spune medicul.

Te-ar mai interesa: O femeie de 40 de ani a murit în somn după ce a fă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private