Sari la conținut

Recomandari pentru o digestie ușoară: Beți multă apă pentru a evita deshidratarea

alimente pentru digestie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai bun fruct pentru digestie

Sărbătorile de sfârșit de an sunt un moment de întâlnire și de împărtășire, de obicei în jurul unei mese bune. Nu există o soluție miraculoasă pentru a calma stomacul după o masă copioasă. Dar medicii vin cu sfaturi pentru o digestie ușoară și corectă.

Beți multă apă, nu stați întins, faceți o mișcare, folosiți argilă, bicarbonat de sodiu sau cărbune vegetal… medicii au oferit toate sfaturile.

Recomandari pentru o digestie ușoară: Beți multă apă pentru a evita deshidratare

Deși știm că moderația este cheia fericirii atunci când vine vorba de digestia noastră, este ușor să ne lăsăm tentați de mâncărurile tradiționale grase și dulci ale Crăciunului sau ale oricărei ocazii festive. Dacă simțiți că a-ți mâncat prea mult, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta organismul să se refacă după exces.

Din punct de vedere biologic, stomacul se relaxează și se umflă atunci când este prea plin. Spațiul este limitat, iar organismul încearcă să corecteze această problemă prin deplasarea alimentelor cât mai repede posibil, ceea ce are ca rezultat efecte neplăcute. Unele persoane vor suferi de reflux acid, în timp ce altele vor avea diaree sau crampe la stomac.

Stomac greu și umflat după o masă copioasă?

Două prime reflexe foarte utile pe care trebuie să le adopți sunt să nu te culci pe spate, pentru a limita problemele de reflux, și să eviți exercițiile fizice intense, care ar muta energia organismului către mușchi în locul intestinului, încetinind astfel digestia. O plimbare liniștită este adesea cea mai bună soluție. Nu exagerați, dar mișcați-vă puțin pentru a vă stimula metabolismul.

Cum să digerați rapid?
Unele medicamente eliberate fără prescripție medicală, cum ar fi antiacidele sau medicamentele împotriva balonării, pot ajuta, dar așteptarea este încă cea mai bună tehnică, spune site-ul She knows. Pentru a stimula digestia este important să:

  • Mănâncă ușor în restul zilei, dacă este cazul;
  • Beți multă apă pentru a evita deshidratarea. Acest lucru se datorează faptului că apa ajută la digestie;
  • La următoarea masă festivă la care intenționați să participați, bucurați-vă de mâncărurile preferate mâncând încet și savurând fiecare îmbucătură.

Dacă simptomele nu au dispărut până a doua zi, solicitați asistență medicală.
Simptomele ar trebui să dispară până a doua zi, dar dacă simțiți în continuare durere sau disconfort generalizat la 24 de ore după ce ați mâncat, faceți o programare la medic pentru a verifica dacă există o afecțiune mai gravă.

Cum să scapi de o durere de stomac atunci când ai mâncat prea mult cu lut?

Argila, bicarbonatul de sodiu și cărbunele vegetal au fost folosite în farmacopeea tradițională de secole. Argila conține în principal siliciu și alumină. Acesta absoarbe gazele care provoacă balonări dureroase și apa din diaree în cazul unei intoxicații alimentare. De asemenea, are o anumită activitate antibiotică, deoarece leagă bacteriile patogene.

În sfârșit, este cicatrizant și remineralizant, deoarece este bogat în minerale: magneziu, mangan, potasiu, calciu și fier, care îi dau culoarea în funcție de gradul de oxidare. Aceste minerale accelerează, de asemenea, reacțiile biologice, care sunt esențiale pentru funcționarea celulelor corpului nostru.

Mod de utilizare: la primele semne de disconfort, diluați o linguriță de argilă în apă cu suc de lămâie. Se ia în fiecare dimineață, ca o cură, timp de 10 zile.

„De asemenea, puteți amesteca două picături de ulei esențial de coriandru cu o linguriță de pulbere de argilă verde într-un pahar cu apă, care se va lua de două ori pe zi, punctual”, spune dr. Florence Raynaud.

Precauții: trebuie înghițit la distanță de mese, pentru a nu reduce absorbția nutrienților esențiali și a altor medicamente. Sărurile de aluminiu prezente în formula sa contraindică argila în caz de insuficiență renală, potrivit Sante Magazin.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel