marți, iunie 6, 2023

Medicamentul care abia se mai găsește în farmacii. De când a început războiul din Ucraina, bucureștenii cumpără un medicament care s-a administrat în regimul comunist, imediat după dezastrul de la Cernobîl din 1986. O farmacistă din Capitală a dezvăluit pentru Gândul că luni, 10% dintre clienți au solicitat iodură de potasiu, de frica unui atac nuclear.

„Azi, ca niciodată, 10% din clienți mi-au cerut iodură de potasiu. La scurt timp mi-am dat seama că, de fapt, oamenii se gândesc că ne atacă Putin cu armele nucleare. Iodura de potasiu este utilizată în caz de accidente nucleare, pentru că previne absorbiția iodului radioactiv în tiroidă”, a declarat o farmacistă din București, pentru Gândul.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

Pastilele cu iodură de potasiu sunt foarte căutate și în mediul online.

„O clientă mi-a spus că duminică se uitase pe internet și era 30 de lei un flacon cu iodură de potasiu, iar luni costa 70 de lei”, a mai precizat lucrătoarea din farmacie pentru Gândul.

Putin amenință cu arma nucleară

Iodura de potasiu a rămas în amintirea românilor după accidentul de la Cernobîl, din 1986, când, la scurt timp după dezastru, regimul comunist a început o campanie de distribuire a acestui medicament, mai ales în rândul copiilor.

În ultimele zile, de când a început războiul din Ucraina, în spațiul public au apărut mai multe informații potrivit cărora rușii ar fi bombardat o instalație de la Cernobîl și s-ar fi ridicat gradul de radiații în zonă.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Pe de altă parte, tot mai multe voci sau analiști politici, precum Cristian Tudor Popescu sau Ion Cristoiu, spun că liderul de la Moscova ar putea folosi un atac nuclear pentru a câștiga războiul început în Ucraina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private