Sari la conținut

Medicamentul pentru hipertensiune arterială care încetinește îmbătrânirea

vitamina
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vitamine pentru femei

Un medicament pentru hipertensiune arterială încetinește îmbătrânirea. Reutilizarea medicamentelor capabile să prelungească durata de viață și durata sănătății are un potențial uriaș neexploatat în geroștiința translațională.

Cercetătorii au descoperit că medicamentul Rilmenidină poate prelungi viața și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Publicate în Aging Cell, descoperirile arată că animalele tratate cu Rilmenidină, utilizată în prezent pentru tratarea hipertensiunii arteriale, la vârste tinere și înaintate cresc durata de viață și îmbunătățesc markerii de sănătate, mimând efectele restricției calorice.

Un medicament pentru hipertensiune arterială poate prelungi viața

Ei demonstrează, de asemenea, că durata sănătății și beneficiile privind durata de viață ale tratamentului cu rilmenidină la viermii rotunzi C. elegans sunt mediate de receptorul I1-imidazolină nish-1, identificând acest receptor ca o țintă potențială de longevitate.

Spre deosebire de alte medicamente studiate anterior în acest scop de către cercetători, rilmenidina antihipertensivă orală, prescrisă pe scară largă, are potențial de translație în viitor la om, deoarece efectele secundare sunt rare și negrave.

Până în prezent, o dietă cu restricție calorică a fost considerată cea mai robustă intervenție anti-îmbătrânire, promovând longevitatea între specii.

Cu toate acestea, studiile privind restricția calorică la oameni au avut rezultate mixte și efecte secundare, ceea ce înseamnă că găsirea unor medicamente precum rilmenidina care pot imita beneficiile restricției calorice este cea mai rezonabilă strategie anti-îmbătrânire.

Profesorul Joao Pedro Magalhaes, care a condus cercetarea în timp ce era la Universitatea din Liverpool și acum are sediul la Universitatea din Birmingham, a declarat:

„Cu o populație globală care îmbătrânește, beneficiile întârzierii îmbătrânirii, chiar dacă puțin, sunt imense. Reutilizarea medicamentelor capabile de extindere a duratei de viață și a duratei de sănătate are un potențial uriaș neexploatat în geroștiința translațională.

Pentru prima dată, am reușit să arătăm la animale că rilmenidina poate crește durata de viață. Acum suntem dornici să explorăm dacă rilmenidina poate avea alte aplicații clinice.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel