Sari la conținut

Medici îngroziți, după ce un bărbat cu o tuse persistentă de ani de zile a făcut un CT

cancer creier
Sursa foto: Doctorul Zilei
boala incurabila

Medici îngroziți după ce un bărbat care suferea de o tuse persistentă de ani de zile a făcut un CT. Uneori, cele mai aparent inocente probleme de sănătate pot indica o afecțiune mortală.

Este coșmarul prin care a trecut un pacient din Brazilia când medicii au descoperit că tusea lui persistentă era ceva foarte grav. O scanare cu raze X tulburătoare a arătat existența unui parazit în organism: era vorba de viermi tenii. 

Dr Vitor Borin de Souza a medic at the Hospital das Clínicas in Botucatu shared the shocking image on Twitter, each dot represents a cyst caused by tapeworm larvae

Medici îngroziți, după ce un bărbat cu o tuse persistentă de ani de zile a făcut un CT

Potrivit The Sun, dr. Vitor Borin de Souza, medic la Spitalul das Clínicas din Botucatu, a distribuit imaginea șocantă pe Twitter, fiecare punct reprezentând un chist cauzat de larvele de tenia.

Cunoscută sub numele de cisticercoză, afecțiunea apare atunci când larvele unei specii de tenie intră în mușchi sau în țesutul cerebral, în timp ce, în mod convențional, trăiesc în intestine.

Apare de obicei atunci când cineva ingerează alimente contaminate, mai ales carne. Larvele formează chisturi dure care pot fi simțite prin piele. De obicei, este inofensiv, deoarece viermii mor rapid. Cu toate acestea, chisturile care rămân din viermi morți pot cauza probleme grave de sănătate.

Pentru a trata acest lucru, medicii recomandă o intervenție chirurgicală. Chistul poate ajunge și la ochi și poate cauza vedere tulburată, încețoșată.

Durerea în piept și tusea pot apărea atunci când chisturile se atașează de plămâni. Iar dacă se dezvoltă în măduva spinării sau creier, pot duce la neurocisticeroză – cea mai gravă formă de infecție cu tenia care poate provoca convulsii și epilepsie.

Care sunt simptomele infecției cu tenia

Teniile intestinale pot provoca simptome gastrointestinale ușoare:

  • Pierderea poftei de mâncare
  • Foame exagerată
  • Greață
  • Oboseală
  • Diaree
  • Crampe stomacale

Acestea pot apărea, de asemenea, sub formă de bulgări sub piele – pot provoca, de asemenea, complicații organelor interne. Chisturile se dezvoltă de obicei doar la ani sau luni după infecția inițială cu ouă de tenie.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel