Sari la conținut

Medici pe cap de locuitor. Ce spun datele EUROSTAT despre România

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
exod al medicilor români în Belgia

Medici pe cap de locuitor. Conform datelor Eurostat la începutul anului trecut în Uniunea Europeană erau în activitate 1,8 milioane de medici și 611.000 de fizioterapeuți.

Medici pe cap de locuitor. Unde se situează România

La capitolul medici pe cap de locuitor România este pe locul nouăsprezece, iar ca număr de fizioterapeuţi pe ultimul loc.

Cel mai mare număr de medici se înregistrează în țările comunitare mari, cum ar fi cazul Germaniei, care are 21 de procente din total, în speță, 377.000. Urmează Italia, Franța și Spania, cu o medie de 220.000 de medici.

Raportat însă la numărul de locuitori, situația se schimbă. Cea mai bună pondere este în Grecia, care are 629 de medici la suta de mii de locuitori. Urmează Portugalia, cu 562, și Austria, cu 540.

La polul opus, Franța are cei mai puțini, 318 medici la suta de mii de locuitori, urmată de Belgia și Ungaria.

Medici pe cap de locuitor. Țara noastră este pe locul 19, cu aproximativ 350 de medici la suta de mii de locuitori.

Ce loc ocupă România în privința numărului de fizioterapeuți

La capitolul fizioterapeuți, spațiul comunitar a înregistrat un număr de 611.000, ceea ce înseamnă o medie de aproape 137 de specialiști la suta de mii de locuitori. Cea mai bună pondere o are Germania, cu 234 de fizioterapeuți la suta de mii de locuitori. La polul opus este România, cu 12,7.

Sunt mulți practicieni și în Polonia, Marea Britanie, Suedia, Italia, Franța sau Spania, mai arată sursa citată

Sub România se situează state precum Macedonia, Muntenegru, Liechtenstein (unde sunt doar 96 de fizioterapeuți), Estonia sau Malta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.