Sari la conținut

Medici români și experți OMS, trag un semnal de alarmă: EVITAȚI ACEST SIROP! S-au înregistrat până la această oră mai mult de 300 de decese

remediu tuse
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sirop de tuse

India așteaptă dovezi din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) dacă există o legătură între patru siropuri pentru tuse produse de o companie națională și moartea a zeci de copii în Gambia. OMS a transmis că medicamentul poate provoca leziuni renale, au declarat doi oficiali indieni.

Având în vedere perioada vacanțelor, în care multe familii optează pentru o vacanță exotică, medicul pediatru Mihai Craiu vine cu o serie de sfaturi utile despre cum putem proteja copilul bolnav atunci când suntem în concediu în afara țării.

„După ce mai mult de 300 de copii au murit în urma ingestiei de sirop de tuse, în unele țări cu nivel scăzut de dezvoltare, Organizația Mondială a Sănătații a lansat o avertizare serioasă pe această temă

Nu de alta, dar este o perioadă cu vacanțe și o parte din români călătoresc în țari exotice, alături de copiii lor.

Faceți-vă trusa medicală de vacanță

De peste 20 de ani OMS avertizează asupra riscurilor asociate folosirii siropurilor de tuse la copiii care nu știu să expectoreze, in special cei cu vârstă sub 5 ani. Există țări precum SUA sau Canada unde nu poți cumpăra sirop de tuse pentru copii, fără o prescripție medicală.

Mesajele de luat acasă – dacă veți merge în călătorie departe, în țări exotice, alături de copiii dumneavoastră, nu cumpărați de acolo medicație pentru copii, fără consult și prescripție medicală.

Au fost înregistrate mai multe decese la copii

Eventual documentați-vă anterior călătoriei în țara respectivă… Căci in ultimele zile au fost consemnate decese la copil în Camerun sau Gabon, etc (link ).

Pentru părinții foarte speriați/prudenți ar fi utile, în trusa de vacanță, câteva medicamente, cumpărate aici în țară.

Un antitermic ce a avut efecte bune cu altă ocazie (ibuprofen sau paracetamol, sirop), plicuri cu săruri de rehidratare, Smecta sau alt produs util în diaree apoasă la copilul mic si un antialergic (oral și/sau cremă).

Nu cumpărați „preventiv” antibiotice!!!

Dacă este copilul atât de bolnav încât pare a avea nevoie de antibiotic, acesta are nevoie urgentă de un consult medical, nu de automedicație”, a explicat medicul Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel