Sari la conținut

Medicii atrag atenția ca POLUAREA devine tot mai mult un factor de risc pentru sănătate. Agraveaza bolile pneumologice

poluarea aerului
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Poluarea aerului, factor de risc pentru sănătate

Medicii atrag atenția ca POLUAREA devine tot mai mult un factor de risc pentru sănătate. Medicul Florin Mihălţan de la Spitalul „Marius Nasta” din capitală spune că „agraveaza bolile pneumologice”. 

Factorii de mediu pot pune în pericol sănătatea plămânilor

Medicii atrag atenţia că poluarea devine tot mai mult un factor de risc care agravează bolile pneumologice. Medicul Florin Mihălţan de la Spitalul „Marius Nasta” din capitală avertizează că factorii de mediu pot pune în pericol sănătatea plămânilor la fel de mult cum o fac ţigările.

Poluarea,  factor de risc care vine puternic din urmă

poluare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„În institut s-a desfășurat un studiu despre poluare și conexiunile cu bolile respiratorii, lucru care a certificat într-un fel exact această exarcerbare a bolilor respiratorii generată de poluare. Poluarea, pentru pneumolog, și nu numai, este un factor de risc care vine puternic din urmă, care este concurențial chiar și cu tabagismul și care, din punct de vedere al modului în care induce, agravează boli respiratorii, este deja un factor semnalat de foarte multe lucrări științifice”, a declarat dr. Florin Mihălţan.

Studiu despre cazurile de tuberculoză

Studiul despre care vorbeşte medicul Florin Mihălţan a fost dat publicităţii în martie şi arată că cele mai multe cazuri de tuberculoză din ţara noastră sunt înregistrate în judeţe din sud şi nord-est, unde şi poluarea este mare, potrivit RRA.

Spitalul „Marius Nasta” şi filiala locală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au încheiat miercuri un proiect care a urmărit creşterea gradului de conştientizare cu privire la legătura dintre TBC şi prezenţa unor particule poluante în aer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel