Sari la conținut

Medicii au detectat o nouă boală cu transmitere sexuală. „Este mai rea decât SIDA”

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Platoul Munților Bucegi

Descoperită inițial în Japonia acum doi ani, la o prostituată de 31 de ani, tulpina de gonoreea HO41 s-a dovedit extrem de rezistentă la antibiotice, ceea ce îi face pe cercetători să creadă că au de-a face cu ceva mult mai puternic decât virusul HIV.

„Într-adevăr, ar putea fi mai rea decât SIDA, pentru că bacteria este mult mai agresivă și lovește cu rapiditate”, a explicat doctorul Alan Christianson pentru postul CNBC. „Acestă formă de gonoreea declanșează aproape imediat septicemie, iar moartea survine în câteva zile. Este foarte periculoasă”, mai spune specialistul.

La fel de îngrijorat este și William Smith, directorul executiv al Coaliției Naționale pentru Boli cu Transmitere Sexuală din SUA: „Este o situație de urgență. Lucrurile se înrăutățesc pe măsură ce trece timpul”. Acesta a cerut statului american alocarea a circa 54 de milioane de dolari pentru a crea un antidot pentru HO41, dar și pentru a începe o campanie de prevenție.

Citeste si:

„Oamenii trebuie să practice sexul protejat, iar oricine începe o relație nouă să se testeze odată cu partenerul, pentru că nu toată lumea știe că are gonoreea”, a mai explicat medicul Christianson.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.