vineri, februarie 3, 2023

Medicii au fost nevoiți să-i amputeze trei degete. Caz deosebit de grav în Italia!

Caz deosebit de grav în Italia! Unei iatlience în vârstă de 86 de ani, medicii au fost nevoiți să-i amputeze trei degete. Această decizie a fost luată după ce după ce noul coronavirus i-a afectat vasele de sânge. Cazul, care nu este singular, a fost făcut dezvăluit în Jurnalul European de Chirurgie Vasculară şi Endovasculară, care a publicat fotografiile cu degetele cangrenate.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

Imagini pentru italian woman had three fingers amputated

Medicii din Italia, care au trebuit să-i taie degetele gangrenoase, au numit cazul ei „o manifestare severă” a coronavirusului. Medicii, citaţi de Daily Mail, consideră că virusul SARS-CoV-2 provoacă leziuni severe vaselor de sânge şi blocaje periculoase, cunoscute sub numele de cheaguri de sânge.

În timp ce experţii nu sunt siguri de ce le provoacă, teoria predominantă este că acestea ar fi rezultatul unei reacţii imunitare exagerate, numită „furtuna de citokine”, care atacă ţesutul sănătos. Atunci când răspunsul imunitar intră în exces, poate deteriora ţesutul sănătos.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Imagini pentru woman had three fingers amputated

S-a îmbolnăvit de Coronavirus și medicii i-au amputat trei degete

Femeia din Fermo, situată pe coasta Mării Adriatice, la 250 de kilometri nord de Roma, a fost testată pentru coronavirus din cauza pandemiei, iar rezultatul a fost pozitiv. Cu toate acestea, ea nu avea simptome comune ale coronavirusului, inclusiv febră, tuse, pierderi sau modificări ale mirosului sau gustului.

O lună mai târziu, s-a întors la spital după ce indexul, inelarul și degetul mic de pe mâna dreaptă s-au înnegrit. Ea a dezvoltat gangrena uscată care rezultă atunci când fluxul de sânge către o anumită parte a corpului devine blocat. Dacă vasele de sânge sunt afectate, acestea se pot scurge, determinând scăderea tensiunii arteriale şi crescând şansa formării cheagurilor, notează sursa citată.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Nu este primul caz de amputare a degetelor după infectarea cu noul coronavirus. Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Studio City, California, a rămas fără două degete ca urmare a unor leziuni extinse ale ţesuturilor şi muşchilor. De asemenea, un bărbat din Ţara Galilor şi-a pierdut degetul mare stâng şi degetul arătător după ce s-a infectat cu noul coronavirus şi a petrecut 61 de zile conectat la un ventilator.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Caz deosebit de grav în Italia! Ce spun experții

Experții au examinat țesutul mort la microscop și au văzut semne de tromboză intravasculară. Tromboza se produce atunci când se formează cheaguri de sânge în artere și vene, care pot bloca inima (provocând un atac de cord), creierul (un accident vascular cerebral) sau plămânii (embolie pulmonară).

Coagularea sângelui implică o serie de pași, dintre care primul este cunoscut sub numele de „activare” care are loc atunci când trombocitele se adună. Profesorul Graham Cooke, implicat în Institutul Național pentru Cercetări în Sănătate, un grup de cercetare al NHS, a spus: „Este important să rețineți că Covid este o boală multi-sistem”.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

„Cred că una dintre caracteristicile care par să o separe de alte boli virale severe este această stare mai hipercoagulabilă care pare să fie asociată cu boala ulterioară”, a mai spus acesta.
O stare hipercoagulabilă apare atunci când sângele se coagulează mai mult decât este necesar și poate face parte dintr-o tulburare a sângelui sau poate fi declanșată de medicamente, cancer, atacuri de cord sau HIV, de exemplu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private