Sari la conținut

Medicii avertizează: Renunță la mere și roșii dacă suferi de această boală

Fructul plin de vitamine
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Consumul de mere beneficii pentru sanatate

Milioane de oameni trăiesc în prezent cu artrită și alte probleme articulare. Afecțiunea poate provoca durere, umflare și inflamație, precum și probleme de mobilitate. Deși nu există încă un tratament pentru artrită, există modalități de a gestiona simptomele.

La fel ca in cazul multor afecțiuni, dieta poate juca un rol decisiv în ameliorarea sau agravarea stării.

Express transmite un avertisment in ceea ce privește anumite alimente, care pot acționa ca „declanșatoare a durerii”.

Sursa transmite: „Deși factorii genetici sunt importanți, studiile arată că factorii stilului de viață, inclusiv dieta, joacă un rol.

„Dacă aveți artrită reumatoidă, o schimbare a dietei v-ar putea ajuta și poate chiar vă poate elimina durerea în întregime. În studiile de cercetare, mulți oameni care elimină anumite alimente declanșatoare constată că durerea lor se ameliorează sau dispare.

„Motivul, probabil, este că anumite alimente provoacă inflamații în articulații.

„Când acele alimente dispar, la fel dispare și inflamația.

„Un sondaj efectuat pe mai mult de 1.000 de pacienți cu artrită a arătat că carnea roșie, zahărul, grăsimile, sare, cofeină și plantele de mănăsă de noapte agravează cel mai frecvent starea.”

Acesta enumeră merele și roșiile drept „declanșatoare obișnuite de durere” de evitat.

Atât merele, cât și roșiile conțin solanină, o otravă glicoalcaloid întâlnită în principal la speciile din familia solaanelor.

Un studiu, publicat în Jurnalul Arab de Științe și Aplicații Nucleare în 2013, a expus legătura dintre solanină și artrită.

„Solanina este un compus toxic produs în familia de solanacee, cum ar fi cartofii, roșiile și vinetele atunci când sunt expuse la lumină”, explică jurnalul.

„Studiul actual a fost efectuat pe 18 femele de șobolan albino în postmenopauză pentru a investiga efectul solaninei asupra simptomelor artritei reumatoide.”

Studiul a concluzionat: „Datele prezentului studiu au arătat că bătrânețea și suferința postmenopauză de artrită și umflarea articulațiilor trebuie să elimine sau să evite plantele de solanacee pentru a atenua durerile articulare și, de asemenea, pentru a reduce distrugerea țesuturilor.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel