joi, septembrie 29, 2022

Medicii de familie dispar? Se pare că relația tradițională dintre medicul de familie și pacient se pierde încet, încet. Aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost nevoite să se trateze în altă parte. Cauza? Aproximativ 500 de cabinete medicale au fost închise.

Munca inepuizabilă a medicilor de familie este pe final? Potrivit unor date halucinate dezvăluite în cadrul unei anchete din Marea Britanie, 474 de cabinete de medicină de familie au fost închise definitiv fără a fi înlocuite. Anunțul a fost făcut public în tevista medicilor Pulse.

Te-ar mai interesa: A murit Alexandru Arșinel, la 83 de ani! „Zilele î...

Medicii de familie dispar? SUTE de cabinete medicale, închise

Un eșantion de 162 a constatat că pensionările, demisiile și problemele de recrutare au fost lovitura finală pentru 42% dintre închideri.

Cabinetele sunt printre cele mai populare, potrivit sondajelor de satisfacție a pacienților

La începutul acestui an, o analiză a constatat că jumătate dintre micile cabinete de medicină generală din Anglia s-au închis în ultimul deceniu, dar aceasta este prima care a analizat dacă au fost înlocuite.

În timp ce unele zone ar fi putut câștiga un cabinet de medicină de familie în zona lor locală mai largă, Pulse a declarat că noile cabinete se deschid mult mai rar decât se închid cele existente.

Te-ar mai interesa: Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților ...

Noua investigație a constatat că, în medie, cabinetele pierdute din 2013 încoace au avut o listă medie de pacienți de 2 738 de persoane, în timp ce în prezent, în mod obișnuit, cabinetele au peste 9 000 de pacienți în evidență.

Pacienții au construit relații puternice și importante cu medicul lor de familie

„La multe dintre aceste cabinete, pacienții au construit relații puternice și importante cu medicul lor de familie de-a lungul multor ani. Pierderea acestor cabinete va însemna că pacienții vor trebui să se deplaseze pentru a consulta un nou medic de familie și ar putea împinge mai mulți pacienți către A&E, care se află și ea sub o presiune severă’, este declarația făcută de Rachel Power, director executiv al Asociației Pacienților.

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

Un purtător de cuvânt al NHS a declarat conform Daily Mail: ‘NHS a investit sume record în practica generală în acest an, alături de creșterea numărului de personal cu 18.000 din 2019, cu mult peste obiectivul guvernului’.

Vehicule electrice pentru a ușura presiunea asupra ambulanțelor

NHS aduce o flotă de vehicule electrice pentru a ușura presiunea asupra ambulanțelor.

Opt trusturi de ambulanță testează 21 de vehicule cu emisii zero, șase dintre acestea fiind dedicate răspunsului la apelurile de sănătate mintală.

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

Vehiculele pentru sănătate mintală vor avea un design diferit de cel al ambulanțelor tradiționale, cu mai puține marcaje fluorescente și un interior mult mai puțin clinic pentru a pune pacienții în largul lor.

Alte vehicule ecologice ale flotei sunt cele care transportă pacienții la unitățile de înaltă dependență.

Aceasta face parte dintr-o investiție de 2,1 milioane de lire sterline, în contextul în care NHS se îndreaptă spre atingerea unui nivel zero net până în 2040.

Te-ar mai interesa: Medic anestezist, acuzat de terorism medical! Un d...

„Aceste vehicule vor schimba modul în care furnizăm îngrijiri în comunitate – ajutându-ne să vedem mai mulți pacienți, reducând în același timp cererea de ambulanțe tradiționale cu două echipaje [și] NHS să își îndeplinească ambițiile ecologice”, a declarant James Cook, director pentru îmbunătățirea îngrijirii primare și comunitare în cadrul NHS England.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private