joi, martie 30, 2023

În contextul pandemic actual, campania de vaccinare și succesul acesteia depind foarte mult de ajutorul medicilor de familie. Aceștia sunt responsabili pentru informarea pacienților despre vaccin, despre centrele de vaccinare și pentru programarea pacienților. Indrumarea pe care o oferă medicii de familie este esențială, motiv pentru care vor fi răsplățiti pentru eforturile pe care le depun.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că medicii de familie vor fi recompensați pentru eforturile pe care le depun în susținerea campaniei de vaccinare. Aceștia vor fi plătiți în plus, în funcție de numărul de pacienți vaccinați. Plata se face în mod progresiv, iar suma crește odată cu numărul pacienților care acceptă imunizarea.

„Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare: anume a medicilor de familie. Ne bazăm pe ei pentru a discuta cu oamenii, să le explice… Cea mai bună informație o iei de la medicul de familie. Ei sunt esențiali acum.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

Pentru perioada următoare ne bazăm pe ei să informeze, dar și să programeze. De asemenea, să le stea la dispoziție. Ei vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu e bonus. E o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde îl programează pe pacient și pacientul se vaccinează.

Atunci când se trece de 50% rata de vaccinare din acea listă considerăm că e un efort mai mare. Atunci plata se face cu 50 de lei pe pacient. Peste 60% vorbim de 60 de lei”, a declarat Vlad Voiculscu, potrivit stiripesurse.ro.

În etapa a doua, persoanele eligibile pentru vaccin sunt cele care fac parte din categoriile de risc. Acestea includ persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și alte persoane din domenii esențiale.

Te-ar mai interesa: Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe In...

De asemenea, Raed Arafat a susținut redistribuirea dozelor nefolosite. Pentru a evita pierderea dozelor nefolosite, șeful DSU a recomandat ca serurile să fie administrate altor persoane care doresc să se imunizeze, cu toate că nu fac parte din categoria persoanelor cu prioritate pentru a doua etapă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private