miercuri, martie 22, 2023

Odată cu dezvoltarea și distribuirea vaccinurilor anti-COVID au apărut și controversele despre siguranța și eficiența formulelor. Din această cauză, mulți români rămân încă reticenți. Multe doze de vaccin destinate pentru etapa a doua a campaniei de imunizare rămân nefolosite. Astfel, autoritățile adoptă o altă abordare, în dorința de a evita pierderea acestor doze.

În contextul pandemic actual, fiecare doză de vaccin este importantă și, în mod ideal, ar trebui să ajungă la persoanele care doresc să se imunizeze. În acest sens, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat pentru Digi24 că se va adopta un alt mod de distribuire a dozelor de vaccin în etapa a doua a campaniei de vaccinare. Astfel, persoanele care nu fac parte din grupele cu priotitate se pot vaccina, dacă rămân doze disponibile.

Te-ar mai interesa: Ficatul gras: fructul care ajută la reducerea grăs...

„Intenția de la Comitet este să nu se piardă nici o doză. Ce înseamnă acest lucru? Dacă vezi că s-au înscris atâția și au venit doar atâția, atunci la diferența de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat și doresc să se vaccineze și le folosești. Chiar dacă oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectivă, nu s-au înscris încă. Asta s-a folosit și în alte țări. Oamenii care se înscriu trebuie să fie responsabili. Dacă te-ai înscris, atunci te duci. Dacă nu vrei să te duci, nu te înscrii”, a susținut Raed Arafat, la DigiFM.

Care sunt persoanele care pot beneficia de vaccin în a doua etapă a campaniei de vaccinare?

Etapa a doua este destinată persoanelor aflate în grupele de risc. Din această grupă fac parte persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și alte persoane din domenii esențiale.

Te-ar mai interesa: Ceaiul care reduce semnificativ grăsimea viscerală...

Totuși, după ultima precizare a șefului DSU, dozele nefolosite vor ajunge la persoanele care vor să se vaccineze, cu toate că nu fac parte din grupele de risc. Această abordare a fost adoptată și de alte state, fiind o metodă eficientă de a evita pierderea vaccinului anti-COVID.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private