joi, martie 30, 2023

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timișoara au introdus o nouă terapie pentru bolnavii de coronavirus și anume: terapia cu oxigen cu flux mare. Această nouă terapie pare să dea rezultate foarte bune.

Această terapie a medicilor din Timișoara este benefică în special pentru cazurile de coronavirus moderate și cele severe.

Conform comunicatului de presă pus la dispoziție de Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timișoara aparatul este portabil și asigură primirea de către pacient a unui debit de oxigen umidificat și încălzit care poate să ajungă până la 60 de litri/min. Pentru a putea realiza o comparație cu aparatura standard de oxigen, aceasta din urmă are un debit de până la 15 litri/min.

Te-ar mai interesa: FDA a autorizat vânzarea fără reţetă medicală a un...

„Folosim aceste aparate la pacienţii cu probleme respiratorii grave. Prin utilizarea lor, reuşim să reducem ceea ce numim spaţiul mort pulmonar.

Practic, prin aplicarea acestui tratament, prin folosirea aparatului HFNC, este redus efortul respirator al pacientului.

Gazul pe care îl primeşte bolnavul este încălzit, este adus la temperatura corpului uman şi este umidificat. Trebuie spus că, inclusiv tubul de transport este încălzit pentru a preveni răcirea aerului şi condensarea vaporilor de apă. Această umidificare a aerului este foarte importantă întrucât, dacă nu ar avea loc, procedura ar face mai mult rău decât bine”, a declarat Monica Marc, expert din cadrul spitalului.

„E mai confortabil și mai tolerant decât sistemele cu mască”

Specialiștii susțin că această terapie poate fi utilizată pe termen lung în cazul pacienților care necesită suport ventilator în urma afecțiunilor pulmoare obținute în urma infectării.

Te-ar mai interesa: ACUZAȚII DURE.Tudor Ciuhodaru este foarte tranșant...

Spitalul Victor Babeș a primit ca donație trei asemenea aparate de oxigen cu canulă nazală cu debit mare care acum sunt folosite în zona roșie a seșciilor de pneumologie.

„Cel mai mare câştig este scăderea riscului de mortalitate prin folosirea acestui aparat. Mai mult, datorită canulei, este mai confortabil şi mai bine tolerat decât sistemele de ventilatie non-invazivă cu mască. Totodată, riscul de dispersie a bioaerosolului în încăperi este mai mic. Dar, repet, principalul avantaj este că putem să îi ajutam pe colegii noştri din ATI, să degrevam secţia de Terapie Intensivă”

Te-ar mai interesa: LISTA fructelor cu un conţinut mare de fructoză. M...

Monica Marc, medic primar pneumolog la Spitalul Victor Babeş Timişoara

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private